RAUSE: Flyselskapet Delta punger ut for å løse utfordringer knyttet til overbooking.
RAUSE: Flyselskapet Delta punger ut for å løse utfordringer knyttet til overbooking. Foto: AP
Problemene som kan oppstå når fly er overbooket ble for alvor aktualisert da en kinesisk flypassasjer ble fjernet med makt fra setet sitt tidligere i år.

Etter den svært omdiskuterte episoden har flere amerikanske flyeselskaper lovet å heve «lokkesummen» som blir brukt for å få passasjerer til å gi fra seg flysetet sitt frivillig.


Fullt av fans
Verdens nest største flyselskap, Delta, annonserte i april at de vil heve makssummen for kompensasjon fra 1350 dollar (ca 10.500 kroner) til 9950 dollar (ca 78.000 kroner), og fredag i forrige uke ble den nye ordningen for alvor testet.

Et fly som skulle fra Atlanta til South Bend i Indiana viste seg å være overbooket av fans som skulle se sitt kjære fotballag, Georgia Bulldogs, i aksjon mot Notre Dame, skriver Dagbladet, som først omtalte saken i Norge.

Ettersom ingen ville gå glipp av kampen, var det liten interesse for å akseptere bookingagentenes første tilbud om 2000 dollar (ca 16.000 kroner) for å gi fra seg plassen.

Først da budet ble høynet til 4.000 dollar (ca 32.000 kroner), slo Tracy Jarvis Smith til.

Saken fortsetter under innlegget

Rakk kampen
Smith ble, utrolig nok, tilbudt en ny flyvning bare noen timer senere, slik at også hun rakk kampen, skriver News.com.

Hun var naturlig nok strålende fornøyd med å ha fått med seg 4.000 dollar ekstra i lommepenger for noen timers ekstra venting.

«Jeg landet åtte timer senere. Veldig verdt 4K», meldte hun på Twitter.Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler