BAK ER BEST: Det er ikke tilfeldig hvem som får den beste servicen, ifølge Annie Kingston.
BAK ER BEST: Det er ikke tilfeldig hvem som får den beste servicen, ifølge Annie Kingston. Foto: Shutterstock
Vanligvis er det businessklasse som forbindes med ekstra god service på flyturer.

Nå røper imidlertid en flyvertinne hvordan du kan «optimalisere» servicen også på økonomiklasse. Det er nemlig helt avgjørende hvor i flyet du sitter, forteller Annie Kingston.

«Mens mange passasjerer velger seter langt framme i flyet for å komme seg av kjapt og ha en bedre sjanse til å sikre seg favorittmåltidet, vet kabinpersonalet at det er de som sitter langt bak som får den beste servicen», skriver Kingston på Oyster.com.

Saken fortsetter under bildet
fly
PÅ TUR: Det er begrenset hvor mye ekstra drikke, puter og tannbørster som finnes på et fly. Foto: Shutterstock


Ikke nok ekstra drikke 
Hun forklarer at besetningen helst vil unngå å respondere når de blir «plinget på» – eller tilkalt – av passasjerer som sitter langt framme i flyet.

«Årsaken er at hvis vi gjør dette, viser vi alle de andre passasjerene det vedkommende har etterspurt (og dermed vil mange ha det samme, journ.anm). Dette kan by på problemer, ettersom det ofte ikke er ekstra vodka, puter, ørepropper eller tannbørster om bord», ifølge Kingston.

Ønsker du en best mulig opplevelse på økonomiklasse, kan det med andre ord lønne seg å være påpasselig med setevalget.

«Det er mye lettere å lure inn en ekstra liten vinflaske til passasjerer som sitter bakerst», er flyvertinnens konklusjon.


Ikke helt enig
Leder i Norsk kabinforening, Pål Røine, vil ikke umiddelbart gå med på at det fungerer på denne måten på norske flyvninger.

– Hos SAS er passasjerene inndelt i klasser. Utover dette får alle like god service, sier Røine i en kort kommentar til P4. 

Han har mer enn 40 års erfaring fra bransjen.

– Så jeg er nok ikke helt enig med flyvertinnen.

Tidligere har vi skrevet om en annen flyvertinne, som forteller om hva som er det farligste du kan gjøre om bord på et fly

Har du flyskrekk, kan du kanskje være interessert i hva som er den tryggeste plassen å sitte i et fly.

måltid
MÅLTID: Ønsker du påfyll av for eksempel drikke på økonomiklasse, kan det være lurt å sitte langt bak i flyet. Foto: Shutterstock

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler