BRUDD: De fleste forsikringselskaper hjelper ikke dersom det skulle skje et brudd før ferien.
BRUDD: De fleste forsikringselskaper hjelper ikke dersom det skulle skje et brudd før ferien. Foto: Shutterstock
Feriesesongen er godt i gang, og flere enn noen gang reiser på ferie sammen med godt selskap. Men det er ikke alltid ferieidyllen blir som man først har tenkt, og ferien må avlyses på grunn av brudd eller konflikt med partner.

Det er da man må spørre seg selv om varme dager i solen skal gå tapt på grunn av bruddet eller om man skal bite i det sure eplet å dra på ferie med eksen.

De fleste forsikringselskap dekker ikke tapt ferie med mindre det er sykdom eller andre mer vanlige årsaker for at man må avlyse ferien, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hva man skal gjøre i en situasjon som et samlivsbrudd.

Kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If, forteller at de vil hjelpe med det de kan dersom man skulle ende i konflikt før ferien og ikke ønsker å reise.

– Heldigvis for kunden er ikke dette noe som er hverdagskost, og det er ikke veldig mange henvendelser i løpet av et år. Men det er noen, og det er derfor vi har gjort om vilkårene våre for å gjøre det enklere for kunden når en slik lei situasjon oppstår, sier Clementz til P4.

Saken fortsetter under bildet
Sigmund Clementz
TRIST: Clementz forteller at det er trist for kunden dersom samlivsbrudd skal være en del av ferien, og vil derfor være til hjelp. Foto: Europeisk Reiseforsikring, en del av If.

Stoler på kunden
Til vanlig ville man sendt inn dokumentasjon på sykemelding eller bevis på skaden som har skjedd, men for samlivsbrudd er praksisen annerledes. 

Clementz forteller at forsikringen velger å stole på kundene, og tror det er veldig få som lyver om samlivsbrudd for å få igjen pengene fra ferien.

Det er derimot ikke alle par som får utnyttet seg av dette tilbudet dersom bruddet skulle skje.

 I de nye vilkårene våre står det at samlivsbrudd mellom deg og din ektefelle/samboer vil bli dekket om dere skal på felles reise. 

Da hjelper det lite om man er et ny-forelsket par som har bestilt første kjærestetur i lykkerusen. 

Clementz forteller at statistikken peker på at det skjer en del samlivsbrudd etter ferien og noe av grunnen er at man lever mye tettere på hverandre, og under andre forhold enn i hverdagen. 

Oppfordringen hans går derfor ut på å senke skuldrene, og kose seg mest mulig på ferie. 

LES OGSÅ: Du har krav på ny ferie dersom du blir syk


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler