SPESIELL SKADE: Passasjerens nye skjorte ble ødelagt etter et ublidt møte med isbjørnen. Her fra avgangshallen på Oslo Lufthavn.
SPESIELL SKADE: Passasjerens nye skjorte ble ødelagt etter et ublidt møte med isbjørnen. Her fra avgangshallen på Oslo Lufthavn. Foto: NTB scanpix
Hvert år klager hundrevis av norske flypassasjerer på alt fra kanselleringer og forsinkelser, til reisemål som ikke oppfyller deres forventninger.

Men et erstatningskrav som følge av en død isbjørn på Oslo lufthavn må være blant de mer eksotiske vi har hørt om.

Det er Flysmart24.no som forteller historien om en mann fra Vestlandet som skulle til Thailand og Vietnam med familien sin.

Ble presset mot isbjørnen
Kort tid før avgang blir mannen presset ut mot siden i avgangshallen av en større gruppe passasjerer. Da kommer han borti klørne til en utstoppet isbjørn som står plassert utenfor en butikk, noe som gjør at hans nye Jean Paul-skjorte blir revet opp, og det renner blod fra en rift i armen.

I klagen til flyplassen skriver mannen at han ikke fikk skiftet, ettersom bagasjen var sjekket inn og flyet snart skulle gå.

– Tenk om denne kloen hadde truffet mitt øye eller et barns øye, skriver den uheldige passasjeren i klagen. Han ber også Avinor sjekke om isbjørnen står forsvarlig plassert.


– Forstår at det var ubehagelig
Mannen har nå fått en beklagelse, samtidig som han er tilbudt 1.500 kroner i erstatning - noe han skal ha takket ja til.

– Vi har valgt å kompensere den uheldige passasjeren for den ødelagte skjorta, og forstår godt at opplevelsen var ubehagelig, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud, til P4.

Hun opplyser at Avinor ikke har registrert lignende skader, og at isbjørnen derfor blir stående.

– Den er et yndet fotoobjekt, og er også lett å få øye på, så man kan holde avstand. Så vidt meg bekjent er dette den første kollisjonen mellom passasjer og isbjørn på Oslo lufthavn, og jeg håper det også ble den siste, sier Ulverud.
Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler