RISIKERER LAPPEN: Sommerferie betyr for mange noen timer i kø på veien. Men selv om du irriterer deg over at det går sakte er det noe du ikke bør gjøre.
RISIKERER LAPPEN: Sommerferie betyr for mange noen timer i kø på veien. Men selv om du irriterer deg over at det går sakte er det noe du ikke bør gjøre. Foto: NTB scanpix
Det er fellesferie og det betyr at mange biler skal dele veien, noe som kan føre til mye fustrasjon. Men andres og egen kjørestil kan ikke bare forårsake sinne, det kan også føre til at kjøreturen får en brå slutt.

Det er to ting som irriterer oss spesielt når vi er ute på kjøretur:
* Biler som ikke holder avstand, men ligger som limt på din egen bilrompe.
* Biler som ligger langt under fartsgrensen, snegler seg avgårde og ikke bryr seg nevneverdig om køen som bygger seg opp bak dem. 


Romerikes Blad skriver i dag om at dette ikke bare er farlig, men også ulovlig. Du kan ende opp med bot. Avisen har snakket med UP og de sier at det å ligge for tett på bilen foran kan koste deg dyrt.

– Hvis du ligger ett sekund bak bilen foran, risikerer du å få en bot på 5200 kroner, pluss tre prikker. Hvis avstanden minskes til et halvt sekund kan førerkortet bli beslaglagt, forteller UP til avisen. 

Men det er ikke bare de som har det travelt og ligger tett på bilen foran som kan bli straffet. Også de som liker å holde seg litt under fartsgrensen må passe på.


Vegtrafikkloven paragraf tre sier at man ikke skal kjøre slik at det kan oppstå fare eller at annen trafikk blir unødig hindret eller forstyrret. 

«Hvis sjåføren bak gjør tydelige tegn på at han eller hun vil forbi, når du kjører under fartsgrensen, plikter du å la bilen slippe forbi ved en passende anledning. Hvis du ikke slipper de bak forbi risikerer du faktisk både bot og førerkortbeslag.», skriver Romerikes Blad. 


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler