IRRITERER: Nå blir det slutt på reservering av solsenger tidlig morgen på sydenferie.
IRRITERER: Nå blir det slutt på reservering av solsenger tidlig morgen på sydenferie. Foto: Shutterstock
Det er reiseoperatøren TUI som tar opp kampen mot «håndklemafiaen» i sommer. 

En undersøkelse gjennomført av Ticket i 2016 viste at 30% av nordmenn irriterer seg over reserverte solsenger, opplyser de i en pressemelding. 

De aller fleste kan kjenne seg igjen: Man gleder seg til en deilig dag i solen, spiser frokost i 9-tiden, går ned til bassenget og oppdager at alle solsengene er reservert med håndklær. Ingen bruker solsengene, men de holdes av til de andre gjestene finner det for godt å ligge ved bassenget. 

- Hver eneste sesong får vi henvendelser fra frustrerte kunder som ikke får ligge der de vil, og det er mange av dem. Vi har derfor bestemt at på utvalgte Family Life-hoteller vil alle ubrukte håndklær fjernes klokken 9 hver morgen, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI i en pressemelding. 
 

Håndklemaskott
Reiseoperatøren har utnevnt maskotten «Thomson the Dog» til solsengenes vokter på Family Life-hotellene.  Alle håndklær plasseres på et henvist sted på hotellet slik at gjester kan finne de igjen der. 

«Det er ikke lov å reservere solsenger før klokken 09.00, med mindre du selv er tilstede. Håndkler vil bli fjernet av Thomson the Dog og lagt ved veggen ved aktivitetsbassenget eller i en vogn ved det store bassenget. Takk for samarbeid og forståelse.»

Feriehund
PLAKAT: Slik ser plakaten på hotellene ut. Foto: TUI

- Det er jo selvfølgelig de som blir irritert over at deres håndklær fjernes, men de aller fleste forstår hvorfor. På sikt håper vi at gjestene venner seg til at på våre hoteller skal solsengene brukes, og på denne måten får vi også bedre utnyttelse av solsengene, sier Aspengren. 

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler