TIDLIG OPP: For å sikre seg en solseng står mange feriegjester opp i grålysningen for å reservere solsenger med håndklær. Nå er det slutt, sier Star Tour.
TIDLIG OPP: For å sikre seg en solseng står mange feriegjester opp i grålysningen for å reservere solsenger med håndklær. Nå er det slutt, sier Star Tour. Foto: Afp/Instagram/Michael Andreassen
Det skriver reisebyrået Star Tour i en melding de har sendt ut til sine gjester i Alcúdia på Mallorca. Det begynner å bli mange som er lei av «racet» for å få seg en solseng. 

De fleste kan kjenne seg igjen. Du er på ferie, nyter en bedre frokost og trekker deretter ned mot stranden eller bassengområdet. Det er nesten ikke et menneske å se, men likevel er så godt som alle solsengene opptatt. Folk har satt på vekkerklokka, løpt ned og lagt ut håndklær på solstoler til hele familien.


En av de mange som har irritert seg over dette er P4-programleder Michael Andreassen. Han mener det er på høy tid at Star Tour-hotellene tar noen grep.

– Det er bra at de gjør det for jeg irriterer meg grønn over de som står opp klokka fem og legger ut håndklær. Det er nesten så jeg mistenker at noen kjøper opp badehåndklær slik at de nærmest kan reservere en stol til potetgullposen sin, sier programlederen med et smil.

Saken fortsetter under bildet
Mikke sommerturne
IRRITERT: P4-programleder, Michael Andreassen, er en av mange som blir lei av de som har på vekkerklokka for å reservere solsenger. Foto: P4

Han mener at den nye ordningen fungerer bra. Hotellet sender ut en melding til gjestene tre ganger i uken for å minne dem på at håndklær som det ikke har vært folk ved på en halvtime vil bli fjernet.

– Jeg har ikke sett en hel haug av håndklær som har blitt fjernet, og det er selvsagt folk som prøver seg fremdeles, men nå er det i alle fall mulig å finne en ledig solstol, forteller Andreassen. 

Saken fortsetter under bildet


Positiv effekt
Han holder til på hotellet Paraiso, men det er ikke bare der det har blitt sendt ut meldinger. 

– Dette er et problem og noe av det folk irriterer seg mest over på feire, sier kommunikasjonsansvarlig i Star Tour, Nora Aspengren.

Hun forteller at de får utrolig mange henvendelser i året om dette. Nå håper de at meldingene skal hjelpe. 

– Vi håper og tror at dette skal ha en positiv effekt, forklarer Aspengren. 

Men om du er på et Star Tour-hotell er det ikke sikkert du får meldingen. Det er nemlig hotellene selv som bestemmer hvordan de løser problematikken.

– Noen setter opp skilt, andre sender ut meldinger. Målet er uansett at alle skal få en fin ferie, avslutter hun. 


Flere kanaler