IDYLL: Flott sommer gir stor etterspørsel etter hytter. Her fra Sætre i Hurum kommune.
IDYLL: Flott sommer gir stor etterspørsel etter hytter. Her fra Sætre i Hurum kommune. Foto: NTB scanpix
Den ekstremt varme og solrike sommeren i Sør- og Midt-Norge har gjort at svært mange vil leie hytter og feriehus ved sjøen.

– Vi har sett en enorm økning. Flere steder har opplevd en vekst på 30 til 50 prosent sammenlignet med i fjor, forteller Eirik Norman Martinsen, forretningsutvikler i FINN reise, i en pressemelding.

Det er, kanskje ikke overraskende, kyststrøkene i sør som har opplevd størst etterspørsel.

– Blant de norske destinasjonene med størst økning finner vi Kragerø, Kristiansand, Hvaler, Stavern og Sandefjord, som alle har en økning på godt over 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier Martinsen, som også har tall fra den svenske vestkysten.  

– Det er også verdt å merke seg at lett tilgjengelige og fine kystperler i vårt naboland øker mye. Strømstad har for eksempel økt med mer enn 50 prosent i samme periode.

Oppfordrer til å leie ut
Ifølge kommersiell direktør på FINN reise, Terje Berge, gjør den økte etterspørselen at mange hytteeiere nå kan tjene gode penger på å leie ut.

– Alle de som eier en hytte som de ikke benytter i fellesferiene bør absolutt kjenne sin besøkelsestid. Her er det mange kroner å tjene ved å tilby utleie og la andre disponere hytta når denne står ledig, sier Berge.

Flere saker

Jahn Teigen er død Den folkekjære sangeren og musikeren Jahn Teigen er død, 70 år gammel. Tirsdag 25.02 2020
Import av søtsaker har stupt
Import av søtsaker har stupt Onsdag 26.02 2020
Flere kanaler