IDYLL: Flott sommer gir stor etterspørsel etter hytter. Her fra Sætre i Hurum kommune.
IDYLL: Flott sommer gir stor etterspørsel etter hytter. Her fra Sætre i Hurum kommune. Foto: NTB scanpix
Den ekstremt varme og solrike sommeren i Sør- og Midt-Norge har gjort at svært mange vil leie hytter og feriehus ved sjøen.

– Vi har sett en enorm økning. Flere steder har opplevd en vekst på 30 til 50 prosent sammenlignet med i fjor, forteller Eirik Norman Martinsen, forretningsutvikler i FINN reise, i en pressemelding.

Det er, kanskje ikke overraskende, kyststrøkene i sør som har opplevd størst etterspørsel.

– Blant de norske destinasjonene med størst økning finner vi Kragerø, Kristiansand, Hvaler, Stavern og Sandefjord, som alle har en økning på godt over 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier Martinsen, som også har tall fra den svenske vestkysten.  

– Det er også verdt å merke seg at lett tilgjengelige og fine kystperler i vårt naboland øker mye. Strømstad har for eksempel økt med mer enn 50 prosent i samme periode.

Oppfordrer til å leie ut
Ifølge kommersiell direktør på FINN reise, Terje Berge, gjør den økte etterspørselen at mange hytteeiere nå kan tjene gode penger på å leie ut.

– Alle de som eier en hytte som de ikke benytter i fellesferiene bør absolutt kjenne sin besøkelsestid. Her er det mange kroner å tjene ved å tilby utleie og la andre disponere hytta når denne står ledig, sier Berge.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler