NORGES BESTE SELFIE-NETT 2017: Telia har Norges beste mobilnett, ifølge testen til tek.no.
NORGES BESTE SELFIE-NETT 2017: Telia har Norges beste mobilnett, ifølge testen til tek.no. Foto: Shutterstock
Det er nettstedet tek.no som gjennomfører testen. 11 personer har foretatt rundt 4.000 punktmålinger på 566 steder i Norge og kjørt nesten 12.000 kilometer - land og strand rundt.

Gode mobilnett
Hovedkonklusjonen er at både Telia og Telenor har gode nett og at det i byer og tettsteder stort sett er 4G-dekning med god hastighet, men det er noen lokale forskjeller.

Telenor tilbyr 4G på 81 prosent av de testede strekningene, mens Telia er på nesten 92 prosent. Telia har færre «hull» i dekningen og de høyeste hastighetene.

Derfor kåres Telia til årets testvinner av tek.no.

LES OGSÅ: Skadelig for barn å bruke mobil før leggetid

Vinneren
Telias dekningssjef Tommy Johansen sier til digi.no at han ikke er overrasket over å vinne, men heller ikke tok seieren for gitt på forhånd.

– Jeg har sagt hele tiden at det kom til å være close race, men som vi sa da vi vant i fjor: Vi skal ikke hvile på laurbærene, vi skal fortsette å bygge. Og det har vi gjort. Det er over 1000 nye 4G-stasjoner som har kommet på lufta siden testen i fjor, sier Johansen.

«Taperen»
Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen er kritisk til testen.

– Nå har jeg ikke lest testen ennå, men selvfølgelig skulle jeg ønske vi hadde vunnet i dag. Når det er sagt, så har vi vært veldig kritiske til testen hele veien. Så om vi hadde vunnet i dag, så hadde vi fortsatt vært kritisk til den, sier han til digi.no.

Han mener testen har for lite omfang til å kåre en vinner.

LES OGSÅ: Mobil-app mot uønsket graviditet

Flere kanaler