TENÅRINGER NEKTET OMBORDSTIGNING: Jentene fikk ikke bli med flyet fra Denver til Minneapolis fordi de hadde på seg tights.
TENÅRINGER NEKTET OMBORDSTIGNING: Jentene fikk ikke bli med flyet fra Denver til Minneapolis fordi de hadde på seg tights. Foto: Reuters
Tenåringsjentene skulle reise fra Denver til Minneapolis med United Airlines søndag morgen. Det ble ikke aktuelt i antrekket de hadde valgt. Andre reisende reagerte sterkt på behandlingen jentene fikk. 

Ikke akseptabelt
Det store flyselskapet har vært i Twitter-storm etter at to jenter ble nektet ombordstigning på grunn av at de ikke oppfylte kleskoden for reisende. På seg hadde de tights.

Reisende Shannon Watts så det helt og skrev på Twitter:

– Flyplasscrew tvinger jentene til å ta kjoler over tightsene. Hvis de ikke gjør det får de ikke gå ombord. Når begynte United Airlines å diktere hvordan kvinner kler seg.

Saken fortsetter under bildet:


Bekrefter nekt
Talsperson for United Airlines, Jonathan Guerin, bekrefter at jentene ble nektet ombordstigning.

– De oppfylte ikke kleskoden for å fly med firmabilletter, sier han til Washington Post.

Billettene jentene brukte var utstedt til ansatte i selskapet, og da er reglene annerledes.

– Ordinære reisende vil ikke bli nektet om de reiser med tights eller treningsbukser, sier Guerin.

Dette underbygges av at de som reiser med «gratisbilletter» representerer flyselskapet, og at de derfor må følge reglene om hvilke klær som er akseptable.


– Diskriminerende og seksualiserende
Shannon Watts som så det hele, reagerte ekstra sterkt på at faren som var ikledd shorts, ikke ble møtt med samme behandling.

– Denne oppførselen er diskriminerende og seksualiserer unge jenter. I tillegg ble familiene som var involverte skremt og fikk mye trøbbel. Som mor til fire jenter som bruker og reiser i treningsbukser vil jeg vite: Hvor mange gutter er blitt straffet av samme grunn, skriver Watts.

Engasjementet til Watts har smittet og folk responderer på Twitter med ytterligere argumenter og synes at barn må få være barn, i tights og treningsbukser eller ikke.

Supermodellen Chrissy Teigen er gift med artisten John Legend og sammen har de en datter. Hun slengte seg også med i debatten.

– Jeg har reist med United Airlines så godt som uten bukser på. Bare en topp og en kjole. Neste gang skal jeg bare ha på meg jeans og skjerf, skriver Teigen på Twitter.
Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler