SEIG: Edderkoppen kan leve lenge etter at du har støvsugd den.
SEIG: Edderkoppen kan leve lenge etter at du har støvsugd den. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
Når du har tatt fram støvsugeren og suger opp en stor og skummel edderkopp, håper du at den er borte for alltid, ikke sant? Vel, da har vi dårlige nyheter til deg.

Ifølge Illustrert Vitenskap kan edderkoppen overleve i støvsugerposen i både uker og måneder, så lenge den ikke er blitt skadet på vei ned til støvmassene.

Er edderkoppen godt ernært, kan den sette ned stoffskiftet og klare seg uten mat i 200 dager (!), skriver magasinet.


– Kommer gjerne ut igjen
Skal vi tro avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet, Preben Ottesen, bør kanskje folk som har edderkoppskrekk holde seg unna støvsugerposen når den skal tømmes.

– Å støvsuge edderkoppen vil bare hjelpe en liten stund. Den kommer gjerne ut igjen når du skal tømme posen. Så da er du tilbake til utgangspunktet, sa Ottesen til ABC Nyheter i 2015.

Ble du stresset nå, skal vi til slutt komme med noen beroligende ord om edderkoppen.

Ikke farlige
For egentlig bør de små krypene holdes i live når de først har tatt seg inn i huset ditt. De har nemlig en viktig funksjon, kan du lese om her.

Dessuten er ikke de norske edderkoppene noe å være bekymret for.

– Av en eller annen grunn er det mange som er redde for edderkopper, men det er det ingen grunn til i Norge. Det er ikke farlige edderkopper i Norge, sier seniorforsker Arnulf Soleng i Folkehelseinstituttets avdeling for skadedyrkontroll, til NRK.


Flere kanaler