MILDE LUFTMASSER: Mange steder har hatt uvanlig høye temperaturer i starten av november.
MILDE LUFTMASSER: Mange steder har hatt uvanlig høye temperaturer i starten av november. Foto: Twitter/meteorologene
Onsdag ble det satt en rekke nye temperaturrekorder på Vestlandet.

Kråkenes fyr nådde, ifølge statsmeteorolog John Smits, 19,2 grader sent på ettermiddagen - noe som er ny novemberrekord for Sogn og Fjordane. 

I Hordaland ble det også satt ny fylkesrekord, med 18,3 grader i Etne.

Nå melder Meteorologisk institutt at det svært milde novemberværet vil fortsette også i neste uke.

«Varm luft fra sør fortsetter å strømme innover Norge, som gir oss temperaturer mellom 10-15 grader flere steder fra Nordland og sørover», skriver meteorologene.

Saken fortsetter under innlegget

Fastlåst værsituasjon
Ifølge svenske meteorologer er værsituasjonen fastlåst i store deler av Skandinavia - på en måte som minner om i vinter (kaldt svært lenge) og sommer (varmt svært lenge).

Det er et omfattende høytrykk over Øst-Europa og et lavtrykk på Atlanteren som sammen presser de milde luftmassene opp mot Norge, Sverige og Danmark.

«Det er vanskelig å si når mønsteret blir brutt. Det trengs en stor forandring, en omfordeling av høy- og lavtrykkenes posisjoner i forhold til hverandre», skriver SVTs meteorolog, Nitzan Cohen.

Danske meteorologer har tidligere antydet i sin månedsprognose at høytrykket vil trekke seg mot Skandinavia mot midten av måneden, noe som vil kunne føre til mer østlig og nordøstlig vindretning.

«Vi kan derfor regne med at det blir gradvis kaldere i andre halvdel av november, men fortsatt en ganske tørr værtype», skriver meteorologene.


Flere kanaler