VERDENS DYRESTE: Midt på den franske riveraen kan du nå kjøpe verdens dyreste hus.
VERDENS DYRESTE: Midt på den franske riveraen kan du nå kjøpe verdens dyreste hus. Foto: Villa Ephrussi

Hvis du skulle ha 1,1 milliarder dollar (9 milliarder kroner) til overs etter ferien så kan du kjøpe denne herregården i Frankrike.

Hverken størrelse eller beliggenhet er noe å klage på. Gården ligger rett ved havet i en liten landsby midt mellom Nice og Monaco.

Innholdsrikt
Eiendommen frister med 10 soverom, egen stor ballsal, et 50 meters utendørssvømmebasseng, eget kapell (faktisk), en vinterhage og en stall med plass til 30 hester.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Villa Ephrussi 2
STOR PARK: Eiendommen har en av Europas største parker. Foto: Villa Ephrussi

Din egen private park
Den største grunnen til at prislappen er så høy er nok den 35 mål store hagen (35.000 kvadratmeter) som gjør den til en av Europas største private parker. Du har med andre ord god plass til å ta med en date på piknik en søndag formiddag uten å bli forstyrret.

Besøkt av flere kjendiser
Mange prominente gjester har bodd i huset opp gjennom årene. Winston Churchill, Charlie Chaplin og Elizabeth Taylor er noen av dem som har besøkt den flere hundre år gamle gården.

Selges eiendommen for prisantydning vil det være det dyreste hussalget i historien.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler