De fleste av oss har nok opplevd følelsen man kan få når man spiser iskrem litt for fort - såkalt «brain freeze». Men visste du at katter også kan få dette?

Komiske kattefjes
Facebook-kontoen Untamed har nylig publisert en film som er en sammensetning av katter som får «brain freeze». Ansiktsuttrykkene kattene lager når det inntreffer vil garantert gi deg en god latter!

– Det som skjer når man får «brian freeze» av å spise noe kaldt er at det senker temperaturen i blodkarene i halsen. Dette gjør at blodkarene trekker seg kjapt sammen før de sakte går tilbake til normal størrelse. Den kjappe bevegelsen trekker i vevene som er rundt nervene, hvilket er årsaken til kattenes reaksjon, skriver IFLScience.

Se den morsomme klippsamlingen her:


Laktoseintolerante katter
Veterinær Eric Doughtery ved The Cat Practice i New York sier til IFLScience at det er forsket svært lite på «brain freeze» hos katter, men at han ser for seg at det oppleves ganske likt for dem som for mennesker.

Dyrlege Silje Hvarnes ved Romsdalen dyreklinikk forteller til P4 at grunnen til at kattene reagerer slik også kan være at det smaker rart, men at dette er vanskelig å vite. 

– Men de fleste katter er laktoseintolerante, så jeg vil ikke anbefale å gi katten iskrem, forklarer Hvarnes.

Dette er også Doughterys hovedbekymring. Hvis katter får i seg for mange melkeprodukter vil de få magetrøbbel og diaré.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler