PASS PÅ: Det skal ha vært flere tilfeller der personer har blitt overvåket ved hjelp av det lille kameraet i klesknaggen.
PASS PÅ: Det skal ha vært flere tilfeller der personer har blitt overvåket ved hjelp av det lille kameraet i klesknaggen. Foto: Shutterstock/Amazon.com
Av og til kan det være greit å bli minnet om at det er lurt å være observant.

Den lynraske teknologiske utviklingen gjør nemlig at det er stadig flere måter å bli overvåket og smugfilmet på – på steder du kanskje minst venter det.

Nettstedet twentytwowords omtaler en tilsynelatende uskyldig knagg til å henge fra seg klær på. Men denne utgaven er annerledes. Ser du det lille hullet øverst?

Saken fortsetter under bildet
knagg
Foto: Amazon.com

LES OGSÅ: Bruker du noen av disse 10 passordene? Da bør du bytte med én gang

Det er plassert et bittelite kamera helt øverst på knaggen. og ifølge nettstedet har det vært flere tilfeller der personer har blitt filmet i garderober eller på hotellrom uten at de har vært klar over det.

Klesknaggen selges blant annet på Amazon.com i ulike varianter. Her selges det også mengder av andre «spionkameraer», gjemt i f.eks briller, klokkeradioer og kulepenner.

Saken fortsetter under bildet
knagg
Foto: Amazon.com

Tungtveiende grunner

Ifølge Datatilsynet skal det være tungtveiende grunner for å overvåke et område med et kamera. 

«Vern av liv og helse, eller forebygging eller oppklaring av gjentatt eller alvorlig kriminalitet, er formål som kan være tillatte», skriver tilsynet på sine sider.

Det er lite trolig at filming gjennom en klesknagg på et hotellrom faller inn under dette.

Oppfordringen fra Expressen, som også har omtalt saken, er derfor klar dersom du skulle oppdage et slikt kamera; forlat stedet og varsle politiet.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler