SØT KOPI: Samboerne har fått mye oppmerksomhet etter at deres spiselige variant av KNM «Helge Ingstad» var ferdig.
SØT KOPI: Samboerne har fått mye oppmerksomhet etter at deres spiselige variant av KNM «Helge Ingstad» var ferdig. Foto: Privat
Da samboerne Joakim Haukedal og Katrine Taksdal for første gang skulle bake pepperkaker sammen, ønsket de å lage noe utenom det vanlige.

Valget falt på en etter hvert svært så berømt - og havarert - fregatt.

– Jeg ville lage drone og damen ville lage slott, så da ble KNM «Helge Ingstad» et kompromiss, forteller Haukedal til P4.

De studerte et bilde av skipet for å få det så likt som mulig, skriver NRK, som først omtalte saken. Og fregatten til samboerparet fra Sandviken i Bergen fikk faktisk også, i likhet med originalen, en ufrivillig slagside.

Haukedal forteller at de egentlig ønsket å lage en kopi av tankskipet «Sola TS» også. 

– Vi tenkte på det, men hadde ikke tid eller deig.

Saken fortsetter under bildet
pepperkake
SKIP O'HOI: Katrine Taksdal beundrer det ferdige resultatet. Foto: Privat

Også flere andre steder i landet har den mye omtalte milliardfregatten fått innpass i julebaksten, blant annet i pepperkakebyen i Bodø.

Saken fortsetter under innlegget

– Ikke morsomt i det hele tatt
NRK har snakket med presseoffiser i Sjøforsvaret, Thomas Gjesdal, som mener de må akseptere denne typen oppmerksomhet, men:

– For oss er ikke dette en morsom sak i det hele tatt. Men det er slik samfunnet har blitt, der man bruker satire og humor i alvorlige og mindre alvorlige hendelser, sier Gjesdal.


Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler