SØT KOPI: Samboerne har fått mye oppmerksomhet etter at deres spiselige variant av KNM «Helge Ingstad» var ferdig.
SØT KOPI: Samboerne har fått mye oppmerksomhet etter at deres spiselige variant av KNM «Helge Ingstad» var ferdig. Foto: Privat
Da samboerne Joakim Haukedal og Katrine Taksdal for første gang skulle bake pepperkaker sammen, ønsket de å lage noe utenom det vanlige.

Valget falt på en etter hvert svært så berømt - og havarert - fregatt.

– Jeg ville lage drone og damen ville lage slott, så da ble KNM «Helge Ingstad» et kompromiss, forteller Haukedal til P4.

De studerte et bilde av skipet for å få det så likt som mulig, skriver NRK, som først omtalte saken. Og fregatten til samboerparet fra Sandviken i Bergen fikk faktisk også, i likhet med originalen, en ufrivillig slagside.

Haukedal forteller at de egentlig ønsket å lage en kopi av tankskipet «Sola TS» også. 

– Vi tenkte på det, men hadde ikke tid eller deig.

Saken fortsetter under bildet
pepperkake
SKIP O'HOI: Katrine Taksdal beundrer det ferdige resultatet. Foto: Privat

Også flere andre steder i landet har den mye omtalte milliardfregatten fått innpass i julebaksten, blant annet i pepperkakebyen i Bodø.

Saken fortsetter under innlegget

– Ikke morsomt i det hele tatt
NRK har snakket med presseoffiser i Sjøforsvaret, Thomas Gjesdal, som mener de må akseptere denne typen oppmerksomhet, men:

– For oss er ikke dette en morsom sak i det hele tatt. Men det er slik samfunnet har blitt, der man bruker satire og humor i alvorlige og mindre alvorlige hendelser, sier Gjesdal.


Flere saker

Må sørge for økt bemanning Hvis ikke forholdene for landets jordmødre bedres, vil det få alvorlige konsekvenser for de fødende. Fredag 16.08 2019
Flere kanaler