KORT OG GODT: Et grønt kort kan gjøre situasjonen på skadestedet lettere, dersom du havner i et trafikkuhell i utlandet.
KORT OG GODT: Et grønt kort kan gjøre situasjonen på skadestedet lettere, dersom du havner i et trafikkuhell i utlandet. Foto: Tryg Forsikring
Det er mye å huske på før en bilferie, og for mange kan det nok komme som en overraskelse at et grønt kort bør stå på huskelisten før man setter kursen ut av landet.

Men ifølge en pressemelding fra Tryg Forsikring, risikerer du å bli stoppet på grensen flere steder hvis du ikke har det med deg.

– Grønt kort er et forsikringsbevis som viser at du har ansvarsforsikring, og meningen bak er at det skal være enklere å dokumentere at du har forsikring på bilen dersom du blir innblandet i en trafikkulykke, sier kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen.

Disse 10 landene i Europa krever slike kort:

Tyrkia
Serbia
Makedonia
Albania
Bosnia Herzegovina
Montenegro
Ukraina
Russland
Hviterussland
Moldova

– Kommer du kjørende til et av disse landene uten grønt kort, risikerer du å bli stoppet. Som regel må du måtte kjøpe en egen og dyr forsikring på grensa for å slippe inn. Skulle du bli innblandet i en trafikkulykke er det viktig å få en kopi av motpartens grønne kort, forteller Brandeggen.

I resten av Europa er det ikke noe krav om å ha grønt kort, men forsikringsselskapene og NAF oppfordrer deg likevel til å ha det med. Årsaken er ifølge NAF at det i mange tilfeller kan lette situasjonen på skadestedet om det skulle oppstå en ulykke.

Kortet kan bestilles gratis hos forsikringsselskapet før du drar du tur.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler