PROVOSERER: Togvognen var tilrettelagt for småbarnsfamilier, men det var ikke alle som likte skiltet.
PROVOSERER: Togvognen var tilrettelagt for småbarnsfamilier, men det var ikke alle som likte skiltet. Foto: Dansk Kvindesamfund
Et skilt som informerer om en togvogn som er tilrettelagt for familier, har skapt stor debatt i Danmark det siste døgnet.

Det var likestillingsforkjemperne i Dansk Kvindesamfund som la ut bildet på sine Facebook-sider onsdag morgen.

– Kjedelig og foreldet
På skiltet er en kvinne avbildet med et barn på armen, og illustrasjonen antyder at hun prater høylytt - mens mannen tilsynelatende står taus ved siden av.

«Kvinner passer barn, kvinner snakker mye, kvinner skjeller ut, mens menn er passive i familielivet,» skrev organisasjonen i Facebook-innlegget, som nå er slettet.

– Vi vil bare poengtere at dette er en kjedelig, foreldet og kjønnsstereotyp måte å fremstille kvinner og familieforhold på i offentlig transport, og at vi vil bort fra dette, sier nestleder i Dansk Kvindesamfund, Helena G. Hansen, til dansk TV2.

Saken fortsetter under bildet
da
Foto: Skjermdump


– Krenket av banaliteter
Oppslaget førte raskt til en rekke reaksjoner.

– Det skal veldig lite til før den feministiske krenkelseshær marsjerer og påberoper seg å være krenket av banaliteter, sier Liberal Alliance-politiker, Alex Vanopslagh, til danske BT.

Nå opplyser DSB, som er den danske stats jernbaneselskap, at de ikke hadde noen baktanke da de plasserte barnet hos moren på illustrasjonen. 

En talsmann sier de forstår reaksjonene - og at skiltene nå skal skiftes ut.

LES OGSÅ: Bildet fikk gjestene til å rase - nå trekker hotellet hele reklamen
skilt
NYTT: På det nye familiesone-skiltet er mor og far tildelt hvert sitt barn. Foto: DSB

Flere kanaler