BILDE: Nå er det bare å samle gjengen å knipse i vei!
BILDE: Nå er det bare å samle gjengen å knipse i vei! Foto: Shutterstock
Når vi skal velge profilbilde på Facebook eller Tinder bruker vi ofte lang tid på å finne det beste bilde. Riktig lys, posering eller hvilke venner du vil ha på bildet virker logisk for å få det beste bildet. 

Du blir kanskje overrasket av å høre at det er på gruppebildet du vil virke mest attraktiv. Dette kalles for «cheerleader-effekten», og er kanskje ikke helt som man tror. 

Det handler nemlig ikke om at du har masse venner eller er et sosialt menneske. Forklaring kommer av hvordan vi mennesker tar imot informasjon. 

Vi mennesker bruker vanligvis ikke å prosessere hver enkelt detalj i det som skjer rundt oss. Så i stede for å legge all oppmerksomhet på de individuelle karakteristikkene i ansiktet, som vi ville gjort på et bilde av kun et ansikt, plukker hjernen vår ut informasjon å samler den.

«Cheerleader-effekten» går altså ut på at man kan se mer attraktiv ut i en gruppe men ikke alene. I 2003 ble det lagt frem vitenskapelig bevis på at dette. I fem studier, ble både menn og kvinner sett på som mer attraktive dersom man var del av et gruppebilde, enn om samme bilde ble vist bare utklippet som eneste fjes på bilde.

130 deltagere i studien ga karakter til ansiktene til tre gutter og tre jenter, både på gruppebilde og det single bildet. Uavhengig av kjønn så ble personene i gruppebildet ansett som mer attraktive. 

Men det vil ikke si at desto flere folk, jo penere blir du. Det ble funnet ut at du trenger kun en håndfull med venner for å oppgradere tinder-bildene dine.Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler