FØR: Johan veide 142 kilo før han slanket seg.
FØR: Johan veide 142 kilo før han slanket seg. Foto: Privat
Johan Mellryd (29) fra Trollhättan like nord for Göteborg var deprimert, hadde angst, og var kraftig overvektig høsten 2015.

– Jeg hadde dårlige matvaner og satt mye stille. Jeg spiste ofte pizza, toast og annen mat med mye karbohydrater og fett, samt mye søt juice. Alt var så anstrengende, og jeg orket knapt å ta meg ut døren, forteller Mellryd til Expressen.

Han veide 87 kilo som 21-åring, men de dårlige vanene førte til at vekten hadde økt til 142 kilo i september 2015. Da var han 28 år.

Johan fant ut at han måtte ta grep, og begynte å se på YouTube-filmer om kosthold og trening. Han kuttet ut de store mengdene med fastfood, og begynte å gå små turer.

Én gang i uka veide han seg, og kiloene raste av. Etter hvert ble det også trening på helsestudio fire til fem ganger hver uke.

I oktober i 2016 hadde Johan gått ned utrolige 45 kilo!

Saken fortsetter under bildet
johan2
FORVANDLET: Johan gikk ned 45 kilo på ett år. Foto: Privat

– Lever mer
En rekke svenske aviser har skrevet om Johan, og han synes det er fint å kunne motivere andre.

– Responsen har vært overveldende og positiv. Det føles bra at mange blir inspirert til å leve et sunnere liv, sier Mellryd til P4.

Han går nå en halvtime til og fra jobb, og har fysisk arbeid til daglig - som avløser på en gård. Livet er rett og slett snudd på hodet.

– Jeg har det bedre og bedre. Nå føles det som at jeg lever mer, sier Mellryd til Expressen.

Nedenfor deler han sine fem beste tips for å gå ned i vekt:

1. Fokuser og engasjer deg i vektnedgangen. Du må bestemme deg.
2. Kutt ut sukker, og ikke spis store måltider sent på kvelden. Velg proteinrik mat og spis mye grønnsaker. Spis minimalt med fett og karbohydrater.
3. Ikke spis så mye som du pleier - ta mindre porsjoner.
4. Planlegg mosjon i hverdagen.
5. Behold motivasjonen ved å jobbe med deg selv så du har det bra. Ved å ta vare på kroppen og deg selv, kan du også gi noe til andre.


Johan
LETT: Livet er blitt lettere for Johan, bokstavelig talt. Foto: Privat

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler