VARMT: Det har vært mange muligheter for å bade i sommer, som her på Orrestranda på Jæren.
VARMT: Det har vært mange muligheter for å bade i sommer, som her på Orrestranda på Jæren. Foto: NTB scanpix
Sommeren 2018 har vært blant de tørreste og varmeste i Sør-Norge på mange tiår, men siste halvdel av august har vært langt mer skiftende.

Nå er det ting som tyder på at den berømte jetstrømmen igjen tar en noe nordligere bane - noe som åpner for stabile høytrykk over Sør-Skandinavia.

Ifølge meteorologene blir helgen og neste uke blir preget av sol og mye pent vær for folk i sør og vest, med temperaturer på rundt 20 grader.

– Den europeiske værmodellen plasserer høytrykket over Nordsjøen eller litt vest for Sør-Norge. Da blir det fint i Sør-Norge, mens Nord-Norge trolig får perioder med lavtrykk. Den amerikanske modellen er mye mer optimistisk og plasserer høytrykket over hele landet, slik at også Nord-Norge får fint vær, sier Storm-meteorolog Frode Håvik Korneliussen til P4.

Saken fortsetter innlegget

Hele neste uke
Hvor lenge finværet i sør varer, er foreløpig usikkert, men både svenske og danske meteorologer føler seg rimelig sikre på at det blir sommervær hele neste uke.

– Det er altså stor sjanse for fint vær i Sør-Norge i neste uke, potensielt også i hele landet, og langtidsprognosene indikerer at dette mest sannsynlig blir tilfelle for uken etter også, sier Korneliussen.

Ifølge DMI er det tendenser til at høytrykket svekkes i løpet av uke 37, noe som kan gi rom for svake nedbørsfronter.

Er du ute etter mer lovende høstvær, kan du lene deg på meteorologene hos britiske This Met Office.

De mener det er 80-100 prosent sjanse for at temperaturen for de tre neste månedene havner godt over normalen, ifølge The Sun.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler