DYRT: En feilfylling kan i verste fall koste opp mot 100.000 kroner, dersom du starter opp bilen etterpå.
DYRT: En feilfylling kan i verste fall koste opp mot 100.000 kroner, dersom du starter opp bilen etterpå. Foto: NTB scanpix
Det kan være fort gjort å gå i surr hvis familien har to biler som går på ulikt drivstoff.

Nå viser ferske tall fra Frende forsikring at antallet feilfyllinger av bensin og diesel har økt med hele 25 prosent så langt i 2018.

– Vi har sett en stor økning i antallet feilfyllinger i år. Ofte er nok årsaken så enkel som stress i hverdagen. Det kan også være en faktor at alle typer drivstoff som regel finnes på alle pumper, sier Kjetil Kval-Engstad, regionssjef fra Falck redningstjeneste.

Det kan fort bli snakk om mange tusenlapper om du skulle være så uheldig å fylle feil, men skikkelig dyrt blir det først hvis man starter opp motoren etterpå.

Kan koste 100.000 kroner
– De fleste sakene koster mellom 5000 og 10.000 kroner å reparere, men det gjelder de tilfellene der føreren ikke har startet opp og kjørt med feil drivstoff, sier Roger Ytre-Hauge i Frende Forsikring i en pressemelding.

– Det er når bilen har kjørt at sjansen øker for at det er skjedd skader i motoren. Da blir det fort kostbart, gjerne opp mot 100.000 kroner. Heldigvis er det få skader per år som er så ille, sier Ytre-Hauge.

De fleste forsikringsselskaper har feilfylling av drivstoff som en del av sin standarddekning på bilforsikring med kasko, og dette inkluderer også veihjelp.

Skulle uhellet først være ute, har fagsjefen ett klart råd.

– Ikke start bilen! Det er først når du starter motoren at drivstoff blir sugd inn i dyser og motor. Da oppstår skaden. Så hvis du oppdager det før du har startet, ring veihjelp og få bilen tauet til verksted, sier Roger Ytre-Hauge.


Flere kanaler