FLAU?: Det er ingen grunn til å skjule det faktum at man elsker videospill selv om man har bikket 25.
FLAU?: Det er ingen grunn til å skjule det faktum at man elsker videospill selv om man har bikket 25. Foto: Shutterstock
Det nok ingen tvil om at videospilling er mer utbredt blant unge enn voksne, og at mange kanskje ser på den som en skamglede og noe som er forbeholdt tenåringsgutter, men det er mange gode grunner til at også voksne bør spille videospill. 

The Guardian har laget en liste som viser hvorfor også voksne bør sette seg ned og la seg suge inn i et fiktivt og spennende univers, og vi har plukket ut de beste.

1. Det er økonomisk
Alle har behov for å underholdes, men hvor mye penger man kan bruke på det er en annen sak. De færreste har en økonomi som tillater kinobesøk, konsertbilletter og andre opplevelser på løpende bånd, men et videospill er en engangsinvestering og vil gi deg timesvis med underholdning. 

2. Det er sosialt
Før ble videospill sett på som noe man gjorde alene på rommet sitt, fullstendig avkuttet fra resten av verden. Men med internett og uante muligheter er videospill nå noe som kan gi deg venner i hele verden. 

3. Du holder deg oppdatert
Mye av den nye teknologien, som vil forme hverdagen vår i fremtiden, blir først introdusert i videospill. Bransjen er med på bryte grenser blant annet når det kommer til kunstig intelligens. Ved å spille videospill holder du deg med andre ord oppdatert. 


4. Det gir kvalitetstid med barna
Det er morsomt å gjøre noe sammen med barna der de er på hjemmebane. La dem ta ledelsen og vise deg deres verden. Dette vil gi dere morsomme stunder og kvalitetstid sammen, samtidig som mange spill gir nyttig kunnskap til både liten og stor. 

5. Det er moro
Vi kommer ikke unna det, videospill er morsomt! Det gir deg en ny verden å dukke inn i der du kan være en helt annen enn du er i kontorlandskapet hver dag. Det er på tide å gjøre 2017 til året der videospillet får samme status som bøker, TV og kino når det kommer til underholdningsopplevelser. 


Flere kanaler