KAN REDDE LIV: Målet med den nye funksjonen er å redde liv.
KAN REDDE LIV: Målet med den nye funksjonen er å redde liv. Foto: Shutterstock
Den nye iOS 11-oppdateringen rulles ut tirsdag, med flere mer eller mindre nyttige funksjoner. 

Blant annet kommer det nå en løsning som gjør at du ikke vil kunne forstyrres når du kjører bil.

Den har fått navnet «Do not disturb while driving», og er laget slik at den ikke gir deg beskjed om nye tekstmeldinger eller varsler, og skjermen blir helt svart.

Du får mange forskjellige valgmuligheter på hvordan du vil at funksjonen skal fungere, og hva du vil den skal gi deg beskjed om. Du kan også velge å sende en automatisk melding til de som prøver å få tak i deg der du svarer med for eksempel «Jeg kjører bil og har på Do not disturb while driving-funksjon, jeg svarer deg når jeg har kommet dit jeg skal». Hvis det da haster, kan personen svare med «Urgent/Haster» og du vil da likevel få opp meldingen. 

Brukeren kan velge om funksjonen skal slås på automatisk eller manuelt – eller om den skal slå seg på når telefonen kobler seg til bilens Bluetooth. Funksjonen kan også enkelt deaktiveres dersom du for eksempel er passasjer i en bil.

Saken fortsetter under videoen


Du får enda mer plass
En annen nyhet som kommer med iOS 11 er at alle bilder blir endret fra JPEG, som er blitt brukt de siste 25 årene, til HEIF-formatet. 

Grunnen er at HEIF-bilder opptar omtrent halvparten så mye plass som det JEPG gjør, men likevel har bedre kvalitet. Har du endel bilder på telefonen, kan du med andre ord forvente å få ganske mye mer lagringsplass. 

Nye kamerafunksjoner
Det å ha mye å velge mellom på kamera-innstillingene er viktig for mange, men den ene av de to nye funksjonene som man «må ha» er den med lang eksponeringstid. 

Iphone tar med dette opp konkurransen med mer avanserte speilreflekskameraer.

NY FUNKSJON
NY FUNKSJON: Med den nye funksjonen kan du i teorien ta bilder som dette. Foto: Shutterstock

Flere kanaler