SKUMMELT: Avril Lavigne er den skumleste kjendisen du kan google.
SKUMMELT: Avril Lavigne er den skumleste kjendisen du kan google. Foto: Reuters
I en studie utført av McAfee har de funnet ut hvilke kjendiser som er farligst å søke på. Studien avslører hvilke kjendiser som genererer de farligste resultatene som kan utsette forbrukerne for ondsinnede nettsteder og skadelig programvare. 

Ved å søke «Kjendisens navn + free mp3» har de fått en liste med topp ti kjendiser du bør være litt mer forsiktig ved å søke på. 

Her er listen av de farligste kjendisene:

1. Avril Lavigne
2. Bruno Mars
3. Carly Rae Jepsen
4. Zayn Malik
5. Celine Dion 
6. Calvin Harris 
7. Justin Bieber
8. Diddy
9. Katy Perry
10. Beyonce

Hvis du søker på «Avril Lavigne free Mp3» har du en 22% sjanse for å lande på en nettside som er skadelig.

– I dagens digitale verden ønsker vi de nyeste albumene, videoene og mer raskt tilgjengelig på våre enheter, sier Gary Davis, sjef for forbrukersikkerhet ved McAfee.

– Forbrukerne prioriterer ofte deres bekvemmelighet over sikkerhet med å overse farene ved å klikke på mistenkelige linker som lover det nyeste innholdet fra kjendiser. det hjelper mye å bare roe seg ned og vurdere risikoen med å søke etter nedlastbart innhold, sier Davis. 

Saken fortsetter under bildet.
mcafee
NUMMER EN: Artist Avril Lavigne har toppet lista siden 2013 Foto: McAfee.com


Slik søker du trygt
McAfee anbefaler at for å være tryggest mulig bør du vente til den offisielle lanseringen av den musikken du vil ha. Du kan også unngå å søke «Free mp3», for dette viste seg å finne flest skadelige sider. De anbefaler også at du laster ned antivirus programmet deres som er laget for å finne skadelige sider og advarer deg før du klikker inn på de. 


Flere saker

Jahn Teigen er død Den folkekjære sangeren og musikeren Jahn Teigen er død, 70 år gammel. Tirsdag 25.02 2020
Ba folk gi penger som beskyttelse mot korona Den kristne TV-kanalen Visjon Norge hevder at pengegaver til kanalen vil beskytte giverne mot koronaviruset. Fredag 28.02 2020
Flere kanaler