Det finnes snart en smart dings eller app for det meste, og i disse dager introduseres den smarte soveputa ZEEQ på nettstedet Kickstarter.

Og det er ikke småtteri de lover, deres nye «smarte sovepute», skal være en aktiv deltager i din søvn, skriver oppfinnerene på nettsiden.

Blant annet lover de at puta skal motarbeide snorking, ved å gi en svak vibrasjon når snorkingen starter, slik at du i søvne bytter sovestilling. 
Når natta er over kan du sjekke hvor god «snore score» du får, i appen som fungerer sammen med puta.


Mye elektronikk
Det er ikke selve puta som er så himla smart, men snarere tvert i mot det som er inni. Hele 8 høyttalere, mikrofoner, stort batteri og sensorer kan følge med, og måle hva som foregår i køya mens du sover.

Artikkelen fortsetter under bildet


Putetrekket, med ZEEQ-logoen på er vaskbart, og fra høyttalerne inni puta kan du både spille musikk, eller andre ting som gjør at du slapper lettere av.

Hva med en lydbok?


Artikkelen fortsetter under bildet

Kun på prototypestadiet
Det er kun få dager siden produktet ble lansert på Kickstarter, og fortsatt er det en liten stund til produktet slippes på markedet. Prisen er ganske så stiv, enn så lenge. 300 dollar, rundt 2500 kroner koster puta, men er du rask kan du forhåndsbestille og da blir den ihvertfall litt billigere.
Flere kanaler