SPOLES IKKE TILBAKE: I løpet av august vil verdens siste produsent av VHS-spillere trekke inn årene. En era er definitivt over.
SPOLES IKKE TILBAKE: I løpet av august vil verdens siste produsent av VHS-spillere trekke inn årene. En era er definitivt over. Foto: AFP
Nesten alle hadde en stående i stua eller kjellerstua. Det var oppfinnelsen som endret hvordan privatpersoner så Hollywood-filmer, og ikke minst hjemmevideoer, skriver Daily Mail. Både VHS-spilleren og kassettene tok plass, men det var verdt det.

Siden «film-revolusjonen» oppsto på 80-tallet har det skjedd mye og for de fleste er VHS byttet ut med DVD, som igjen er byttet ut med Netflix og andre lignende tjenester. Det får konsekvenser. 


Helt siden 1983 har det japanske firmaet Funai Electric produsert videospillere, men i august er det slutt, skriver VG. De var det siste firmaet i verden som produserte videospillere, men i løpet av de fire neste ukene legges produksjonen ned. 

Ifølge Daily Mail pleide firmaet å selge 15 millioner videospillere i året under glansdagene, men i fjor hadde tallet sunket til 750.000. Og problemet er ikke bare at folk ikke vil kjøpe VHS-spillere lenger, ifølge selskapet har det også blitt vanskelig å få tak i deler ettersom teknologien er såpass datert. 


Flere kanaler