PASS PÅ: Knuser du din splitter nye iPhone kan det bli en dyr affære.
PASS PÅ: Knuser du din splitter nye iPhone kan det bli en dyr affære. Foto: NTB scanpix
Blar du opp for å kjøpe den nyeste mobilmodellen til Apple, iPhone X, burde du holde lommeboka parat i tilfelle du skulle knuse skjermen.

Det er nemlig ikke få lapper du må ut med hvis du skulle være så uheldig å miste mobilen i bakken. For kun reperasjon av skjerm på iPhone X må du ut med intet mindre enn 2999 kroner. 

Og dette gjelder kun glasset på skjermen fremme. Skulle du være så uheldig å knuse både skjermen og glasset på baksiden av telefonen må du ut med rundt det dobbelte.


Skyhøye priser
iPhone X i seg selv har en pris som for de fleste er skyhøy. Du må bla opp mellom 10.000 og 13.000 kroner, avhengig av hvor mye lagringskapasitet du vil ha på telefonen.

Får du annen skade på mobilen enn knust skjerm, for eksempel vannskade eller annet, koster det deg hele 5690 kroner. Da sender man som regel inn telefonen og får tilsendt en «ny», som tidligere er reparert.

iPhone X, som allerede skal være utsolgt i Norge, ble presentert av Apple-sjef Tim Cook i september. Mobilen, som blant annet kan skilte med Face ID, lanseres kommende fredag.

En av grunnene til at det blir dyrere å reparere iPhone X-skjermen enn iPhone 8-skjermen er at førstnevnte har OLED-teknologi, mens iPhone 8 bruker LCD-teknologi. Samsung har monopol på OLED-teknologien, og derfor må Apple ut med rundt 1000 kroner per skjerm de kjøper fra Samsung, skriver Tek.no.

Iphone X
IPHONE X: Den nyeste iPhone-modellen til Apple, iPhone X, har en rekke nye funksjoner - deriblant Face ID. Foto: Reuters

Samsung enda dyrere
Selv om Apple tar seg relativt greit betalt for å fikse din teknologiske følgesvenn, finnes det faktisk andre aktører som er dyrere. Har du en mobil av typen Samsung Galaxy må du nemlig betale enda mer hvis noe ødelegges. 

Hele 3845 kroner koster det å bytte skjerm på iPhone X-konkurrenten Samsung Galaxy S8, ifølge Tek.no. Den avrundede Edge-funksjonaliteten til skjermen er noe av grunnen til den stive prisen. Må du fikse skjermen på Galaxy Note 8 må du punge ut enda mer, hele 4100 kroner.Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler