FACEBOOK: Messenger-sjefen har troen på at de vil utrydde SMS.
FACEBOOK: Messenger-sjefen har troen på at de vil utrydde SMS. Foto: AP
Under tech-messen TechCrunch Disrupt mandag sa sjefen for Facebook Messenger, David Marcus, at det bare er et tidsspørsmål før appen har utryddet brukernes SMS-bruk.

Facebook Messenger har per i dag en milliard aktive brukere som sender 60 milliarder beskjeder daglig. Antall tekstmeldinger som blir sendt daglig er til sammenligning 20 milliarder.


Til VG forteller Marcus at de ser på Messenger som en naturlig evolusjon av å sende tekstmeldinger, og at grunnen til at stadig flere foretrekker Messenger er tilleggsfunksjonene appen tilbyr.

– Messenger gir deg superkrefter fordi du kan sende stickers, gifer, kommunisere i grupper og ringe eller ha videosamtaler, sier Marcus til VG.

Han vil ikke uttale seg om nøyaktig når han anslår at Messenger tar over for SMS, men påpeker at de nå jobber med å gjøre Facebook en enda viktigere og mer naturlig del av brukernes liv.


– Nå prøver vi å gjøre Messenger til en helt sentral del av livet ditt ved å bringe inn bedrifter, tjenester og kundeservicekanaler, alle mulige instanser du møter i hverdagen din, forklarer Marcus.

Messenger-sjefen tror at ved å forenkle dialogen med disse aktørene vil Facebook bli en enda mer sentral del av folks hverdag.