KAN BLI DYRT: Hold igjen på emoji-bruken på ferie, hvis du ikke vil komme hjem til en ekstra høy telefonregning.
KAN BLI DYRT: Hold igjen på emoji-bruken på ferie, hvis du ikke vil komme hjem til en ekstra høy telefonregning. Foto: Shutterstock
Hvis du skal reise utenlands i sommer, kan det være lurt å sjekke hva det egentlig koster for deg å sende SMS.

For selv om du har fri SMS i abonnementet ditt, er det ikke gratis om du sender til utlandet eller sender tekstmeldinger utenfor EU/EØS. Og ekstra dyrt kan det bli hvis du er glad i å bruke emojier.

Det fikk en norsk turist i Thailand smertelig erfare, ifølge Dagbladet.

Fikk sjokkregning
Da kvinnen kom hjem fra ferien fikk hun en sjokkregning fra Telenor, som viste til at hun hadde sendt 511 tekstmeldinger for til sammen 2938,89 kroner. 

Kvinnen trodde først Telenor hadde gjort en feil og belastet henne for den samme meldingen flere ganger. Det hadde selskapet på en måte gjort, men de mente de var i sin fulle rett til det.

Årsaken? En SMS kan bare være på 160 tegn, mens et smilefjes alene er satt sammen av 89 tegn. Det vil si at hvis du legger til noen ekstra emojier i en tekstmelding, så regner teleselskapene dette som flere meldinger, og fakturerer deretter.

Saken fortsetter under bildet.
Telefon
EMOJIER: Mange sverger til emojier når vi sender SMS. Men det kan fort bli dyrt hvis du sender til utlandet. Foto: Shutterstock

– Blir fort dyrt
Den norske kvinnen klagde på regningen hun fikk, men fikk ikke medhold. Heller ikke da hun brakte saken inn for Brukerklagenemnda hadde hun hell, skriver Dagbladet. Dermed måtte hun betale regningen, men hun retter kritikk mot Telenor for manglende informasjon.

Kvinnen hevder hun kun fikk en SMS da hun landet i Thailand med informasjon om hvor mye det kostet å sende meldinger, men ikke hvor mange tegn en melding kan inneholde. Hun mener at Telenor i tillegg til informasjon om prisen, også burde oppgi at en melding bare skal inneholde 160 tegn.

Kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet sier til Dagbladet at reisende gjør lurt i å sette seg inn i SMS-prisene til teleselskapene.

– Det er dessverre mange som glemmer er at selv om du har fri SMS i abonnementet, så koster det gjerne om man er utenfor EU/EØS-området. Legger du til et smilefjes eller solbrillesmilefjes kan du bli belastet med to eller flere SMS-er. Da kan det fort bli ekstra dyrt å tekste til venner og familie fra utlandet.Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler