DØMT: En amerikansk kvinne må nå betale et massivt erstatningskrav etter grove anklager på Facebook
DØMT: En amerikansk kvinne må nå betale et massivt erstatningskrav etter grove anklager på Facebook Foto: AP
En kvinne fra North Carolina i USA er dømt til å betale en annen kvinne hele 4,2 millioner kroner i oppreisning etter å ha slengt med leppa på Facebook.

Det skriver britiske The Telegraph.

I en opphetet diskusjon mellom de to tidligere venninnene Jacquelyn Hammond og Davyne Dial på Facebook i 2015 skrev Hammond følgende; «Jeg drakk meg ikke full og drepte barnet mitt». 

Dette skal Dial tatt svært tungt, og gikk til søksmål på at hun bevist var blitt utsatt for «unødig følelsesmessig lidelse».


Mistet sønnen i ulykke
Hendelsen Hammond siktet til skal ha skjedd tilbake i 1976, da Dial mistet sin 11 år gamle sønn i en tragisk skyteulykke. Moren skal ikke ha hatt noe med dødsfallet å gjøre, som skal ha skjedd mens gutten og en venn lekte.

De to kvinnene skal ha kranglet om lederrollen i en lokalradio i en årrekke, og i følge den fornærmedes advokat skal det være i forbindelse med denne konflikten at den aktuelle Facebook-kommentaren dukket opp.

Advokat Michael Wimer, som representerer Dial, sier at kommentaren åpenbart er en antydning om at kvinnen skal ha drept sitt eget barn.

Hammon nektet i retten for at kommentaren var ment mot Dial, og at kommentaren ble postet i feil kommentarfelt. Det ble hun ikke trodd på og må derfor punge ut det enorme erstatningskravet.


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Krever obligatorisk ID-merking av kjæledyr Dyrebeskyttelsen mener myndighetene må ta mer ansvar. Fredag 29.11 2019
Flere kanaler