MOBILEN SOM LOMMEBOK: Tirsdag 30. oktober ble Google Pay lansert i Norge.
MOBILEN SOM LOMMEBOK: Tirsdag 30. oktober ble Google Pay lansert i Norge. Foto: Google
Tirsdag morgen offentliggjorde Google at deres betalingsløsning, Google Pay, lanseres i Norge.

Appen skal gjøre det mulig å betale kontaktløst med mobilen i en rekke butikker.

– Fra og med i dag kan brukere koble sine kreditt- og debetkort fra de bankene vi har et samarbeid med til Google Pay én gang, for å utføre trygge, raske og smidige betalinger i flere millioner steder i Norge og rundt i verden. Norge blir det 25. landet i verden der Google Pay tilbyr en friksjonsfri måte å utføre betalinger på, sier Florence Diss, Googles ansvarlige for Commerce Partnerships i EMEA.

Foreløpig er det kunder i fem banker her i landet som kan ta i bruk tjenesten:

* Nordea
* Sparebanken Sør
* Storebrand
* Revolut
* Monobank

I tillegg er flere banker i dialog med Google, deriblant Sbanken.

Symbol ved kassen
For å benytte seg av tjenesten, må kunden laste ned Google Pay-appen, og deretter legge til et kreditt- eller debetkort fra en av de støttede bankene.

«Neste steg for brukeren er å aktivere skjermen og holde telefonen inntil terminalen, via Near Field Communication (NFC). For å kunne gjennomføre kontaktløse kjøp over 200 kroner. må brukeren låse opp telefonen sin – som et ytterlige sikkerhetssteg. Utsalgssteder som tilbyr kontaktløs betaling har NFC-symbolet synlig fremvist ved kassen», skriver Google i en pressemelding.


200.000 tæppinger hver dag
Omtrent samtidig med Googles nyhet, kommer Vipps med en pressemelding der de skriver at kontaktløs betaling er i ferd med å ta av i Norge.

I snitt «tæpper» nordmenn kortet sitt rundt 200.000 ganger hver dag - dette betyr altså at man ikke «drar kortet» eller slår kode.

– I dag kan man tæppe på alle beløp, men over 200 kroner må man taste PIN-kode. I sommer så vi at denne betalingsformen skjøt i været og nordmenn er raske til å endre vaner i takt med teknologien, sier Heir.

I april neste år blir beløpsgrensen hevet ytterligere slik at man kan tæppe uten PIN-kode opp til 400 kroner.


Flere kanaler