OPPDATERING: iPhone har nå fått en oppdatering du bør installere.
OPPDATERING: iPhone har nå fått en oppdatering du bør installere. Foto: AP
Apple slapp for noen dager siden sin ferskeste oppdatering til iPhone, iOS 10.2.1, som retter en del sikkerhetshull som hackere kan utnytte på telefonen din.

Den bør du innstallere så fort som mulig, det sier Vidar Sandland i Norsk senter for informasjonssikring, til Aftenposten.


Ikke alle er like flinke til å holde telefonen sin oppdatert, men det er risikabelt, sier Sandland.

– Det er vanskelig å si noe om når og hvor lett et sikkerhetshull lar seg utnytte, og som forbruker kan du ikke forholde deg til dette og bør derfor alltid holde operativsystem og programmer oppdatert, sier Sandland til Aftenposten.


Retter flere problemer
Det er blant annet hull sikkerhetshull i iPhonens nettleser Safari som nå skal være tettet. Sikkerhetsekspert Sandland understreker at det er ekstra viktig å oppdatere raskt når nye oppdateringer er klare, ettersom uærlige sjeler oftere vil utnytte sikkerhetshullene i tiden rett etter en oppdatering er lansert.

Også eiere av Apples nye flaggskip Macbook Pro får en oppdatering, som skal fikse batteriproblemer eiere har meldt om.
Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler