MOBILSPILL: Snart kan du oppleve Harry Potter-universet på mobilen.
MOBILSPILL: Snart kan du oppleve Harry Potter-universet på mobilen. Foto: Promo
Pokémon Go ble en braksuksess da det kom i 2016. Millioner av mennesker over hele verden la ut på jakt etter virtuelle monstre med smarttelefonen sin.

Kun noen uker etter lansering i juli 2016 hadde Pokémon Go over 30 millioner brukere. I begynnelsen av september samme år hadde spillet blitt lastet ned over 500 millioner ganger på verdensbasis - og ble dermed det mest brukte mobilspillet noensinne. 


Kommer i 2018
I kjølvannet av suksessen kom Harry Potter-fansen med et ønske om at også dette universet skulle bli omfavnet av mobilspill-utviklere.

Og nå har deres bønner blitt hørt. I 2018 kommer selskapet bak Pokémon Go, Niantic, med et lignende spill basert på Harry Potter-universet.

Navnet til spillet vil bli «Harry Potter: Wizards Unite», og vil basere seg på AR-teknologi - augument reality - eller utvidet virkelighet på norsk. Som sin forgjenger vil spillerne kunne bevege seg rundt i og utforske den virkelige verden, samle og utvikle karakterene sine og kjempe mot andre spillere.

Wizards unite
Dette er det eneste man har fått sett av det kommende spillet så langt. Foto: Niantic


Bekjempe - ikke fange
Men i stedet for å fange monstre som i Pokémon Go, skal man i det nye Harry Potter-spillet bekjempe dem.

– Spillere får lære trylleformler, utforske sine egne nabolag og byer for å finne og kjempe mot legendariske beist og slå seg sammen med andre spillere for å ta knekken på kraftige fiender, skriver Niantic i en pressemelding.

Det er ikke enda kjent når i 2018 spillet vil bli lansert, men det er forventet at også dette spillet vil bli en braksuksess med tanke på den enorme fanskaren Harry Potter-universet har. 


Flere kanaler