Pokémon Go ble en braksuksess da det kom i 2016. Millioner av mennesker over hele verden la ut på jakt etter virtuelle monstre med smarttelefonen sin.

Kun noen uker etter lansering i juli 2016 hadde Pokémon Go over 30 millioner brukere. I begynnelsen av september samme år hadde spillet blitt lastet ned over 500 millioner ganger på verdensbasis - og ble dermed det mest brukte mobilspillet noensinne. 


Kommer i 2018
I kjølvannet av suksessen kom Harry Potter-fansen med et ønske om at også dette universet skulle bli omfavnet av mobilspill-utviklere.

Og nå har deres bønner blitt hørt. I 2018 kommer selskapet bak Pokémon Go, Niantic, med et lignende spill basert på Harry Potter-universet.

Navnet til spillet vil bli «Harry Potter: Wizards Unite», og vil basere seg på AR-teknologi - augument reality - eller utvidet virkelighet på norsk. Som sin forgjenger vil spillerne kunne bevege seg rundt i og utforske den virkelige verden, samle og utvikle karakterene sine og kjempe mot andre spillere.Bekjempe - ikke fange
Men i stedet for å fange monstre som i Pokémon Go, skal man i det nye Harry Potter-spillet bekjempe dem.

– Spillere får lære trylleformler, utforske sine egne nabolag og byer for å finne og kjempe mot legendariske beist og slå seg sammen med andre spillere for å ta knekken på kraftige fiender, skriver Niantic i en pressemelding.

Det er ikke enda kjent når i 2018 spillet vil bli lansert, men det er forventet at også dette spillet vil bli en braksuksess med tanke på den enorme fanskaren Harry Potter-universet har. 


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler