NORGES BESTE: Runar Svendsen alias Nayren er på level 30 i mobilspillet Pokémon Go.
NORGES BESTE: Runar Svendsen alias Nayren er på level 30 i mobilspillet Pokémon Go. Foto: Privat
0:00 | 3:37
Han er på høyde med de beste i USA. Runar Svendsen er på nivå 30, og er trolig både den som har kommet lengst i spillet Pokémon Go i Norge, og kanskje i hele Europa.

Spiller til alle døgnets tider
Vi hadde besøk av Runar i P4s Radiofrokost, og han kom med gode tips. Høre hele praten i lydfilen over. Til vanlig er Runar på jobb, men nå i ferien bruker han all sin tid på Pokémon.

LES OGSÅ: Salg av nødladere har eksplodert - på grunn av Pokémon

Runars tips for å komme lengst mulig
  • Fang alle Pokémoner du kommer over. Selv om du har dem fra før av. På den måten samler du erfaringspoeng.
  • Ikke fokuser for mye på å ta gym'mer - du kommer raskere opp i Level hvis du samler flest mulig Pokémons.
  • Sørg for å ha massevis av Pokémons som er klare til utvikling. Du har et item som heter lucky egg som dobler XP'en. Popp dette egget når du har masse Pokémons å utvikle. Deretter må du bevege deg raskt mellom Poké Stops, der du får hentet inn både XP og items. Deretter fortsetter du å fange alt du finner langs veien.
  • Dra gjerne ut på leting på sykkel, men sykle sakte. Det er lagt inn en fartsgrense, så du bør ikke sykle mer enn 15-20 km/t.

Disse funksjonene fungerer ikke som de skal

  • For tiden vil mange vil oppleve at "Nearby" ikke fungerer som den skal. Tilsynelatende er det et problem i kommuikasjonen mellom spillet, GPS og server. Årsaken kan være at den enorme server-pågangen sørger for redusert funksjonalitet. Poenget med "Nearby" er at man kan se hvilke Pokémons som er i nærheten av deg. Tre fotspor betyr at den er litt unna. Går du i en retning og ser at det endres til to fotspor, betyr det at du nærmer deg. Denne funksjonen vil forhåpentlig snart virke som den skal igjen.
  • Spillet sliter også med å registrere nøyaktig hvor langt du har gått. Hvis du sammenligner avstanden du faktisk har gått med det spillet mener du har gått, så vil spillet gjerne oppgi en lavere verdi. 


Til slutt, Runar, går det an å runde Pokémon Go?

– Det går ikke an å runde dette spillet, utviklerne kommer til å legge ut mer og mer, så her er det masse moro i vente. Det erbare første av syv generasjoner Pokémons som er lagt ut forløpig.


Flere kanaler