FIKLELEKE: Denne lille terningen er i ferd med å ta over for jojo, pogs og andre diller.
FIKLELEKE: Denne lille terningen er i ferd med å ta over for jojo, pogs og andre diller. Foto: Produsenten
Er du en av de som konstant klikker på kulepennen, rister med bena eller fikler med lightere, blyanter e.l.? Nå har det kommet en ny duppedings som visstnok kan kurere stress.

Fidget Cube
Det norske ordet for Fidget er rastløshet. Fidget Cube er laget for at rastløsheten ikke skal gå ut over konsentrasjonen din.

Ifølge aktivtrening.com har anti-stresskuben allerede solgt over en million eksemplarer.

Terning
Fidget Cube likner på en litt stor yatzy-terning med seks ulike sider:

- En dreieskive
- Tre små hjul og en glatt kule
- En joystick
- En bryter
- En glatt fordypning
- Fem små knapper - to lydløse og en som klikker


Fiklet hele tiden
Det er brødrene Matthew og Mark McLachlan som har oppfunnet Fidget Cube. Ideen fikk de da de ble bevisste på at de begge satt på kontoret og fiklet med ting mens de jobbet. 

- Vi klarte ikke å sitte i ro. Enten vi satt i telefonen eller hadde møter, så fiklet vi med ting på pulten vår, sier gutta i et intervju med adweek.

Kickstarter
Eventyret startet på nettsiden Kickstarter. Det er en nettside hvor gründere, oppfinnere og andre presenterer prosjektene sine for alle som måtte være interesserte. Jo bedre ideen er, jo mer penger får utviklerne fra folk som ønsker å finansiere oppfinnelsen. I utgangspunktet trengte gutta 15.000 dollar for å sette i gang produksjonen av Fidget Cube. De fikk inn 6.500.000 dollar!

200 kroner
Du finner Fidget Cube på produsentens nettside til cirka 200 kroner, men se opp for falske kuber. Det er allerede mange kopier på nettet.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler