UTBRENT: Etter flere tilfeller av brann, måtte Samsung trekke sin toppmodell Galaxy Note 7.
UTBRENT: Etter flere tilfeller av brann, måtte Samsung trekke sin toppmodell Galaxy Note 7. Foto: AP
Den koreanske mobilgiganten Samsung har offentliggjorde i natt en rapport etter den mye omtalte batteri-skandalen, som rammet selskapet i fjor.

Flere mobiltelefoner av typen Galaxy Note 7 tok fyr, eller regelrett eksploderte, og det hele utviklet seg til en skandale for selskapet, ettersom også erstatningsbatteriene kundene fikk tok fyr.

Nå har Samsung kommet frem til at det var problemer med batteritypen, og produksjonsprosessen på batteriene som førte til at de tok fyr, i følge The Verge. Begge batteriene hadde produksjonsfeil, av forskjellige slag.

Selskapet beklager
Et team på over 700 ingeniører ble satt på saken, og testet 200.000 telefoner, samt 30.000 ekstra-batterier, for å komme til bunns i problemene med telefonen.

TV2 skriver at til tross for at batteriene produseres av andre enn Samsung selv, vil ikke selskapet gå ut med hvem som har produsert de, forteller selskapets sjef Koh Dong-Jin.

– Uansett hvilke deler vi bruker så ligger det overordnede ansvaret hos oss fordi vi ikke har forsikret oss om sikkerhet og kvalitet. Så langt synes ikke jeg det er riktig å skulle gå til sak mot noen, sier han, samtidig som han beklager problemene disse telefonene har skapt for folk, i følge TV2.

Flere kanaler