PÅ NETT: Nesten halvparten av de som ser etter nye ansatte sjekker jobbsøkernes Facebook-profil.
PÅ NETT: Nesten halvparten av de som ser etter nye ansatte sjekker jobbsøkernes Facebook-profil. Foto: Skjermdump: Facebook
Mange legger ut det meste som skjer i livet sitt på Facebook, men Facebook kan også bli en faktor når det kommer til hva som faktisk skjer i livet ditt. 

Stadig flere benytter seg av det havet av informasjon folk har lagt ut om seg selv på sosiale medier, også i jobbsøkerprosesser. I 2013 brukte hver fjerde virksomhet Facebook til å finne opplysninger om potensielle nye medarbeidere, skriver danske metroxpress.

Dette tallet har nå økt. Nesten halvparten av de arbeidsplasser som søker etter nye ansatte benytter seg av Facebook, viser tall fra en undersøkelse gjort av Konsulenthuset Ballisager. 

Fremdeles er det referanser fra tidligere arbeidsgivere som de aller fleste sjekker, hele 90 prosent. Deretter er det nesten 70 prosent som sjekker søkerens LinkedIn-profil, 45 prosent tar et Google-søk på personen og 43 prosent sjekker søkerens Facebook-profil. 

Andre sosiale medier er det få som bruker mye tid på. Twitter- og Instagram-profiler sjekkes av henholdsvis 6 og 5 prosent. 


Forskningssjef på sosiale medier ved Danmarks Medie- og Journalisthøyskole, Jakob Linaa Jensen, mener det kan være lurt for mange å lukke Facebook-profilen sin noe, ettersom alt innhold på en Facebook-profil er offentlig tilgjengelig. 

– Det moralske spørsmålet er om det er i orden at arbeidsgiveren går inn og henter disse opplysningene. Det er relevant å hente en online-CV på LinkedIn, om det er relevant hva folk gjør i sitt privatliv kan man nok diskutere, sier han til metroxpress. 


Flere kanaler