BUG: Apple har midlertidig deaktivert funksjonen med gruppesamtaler på Facetime.
BUG: Apple har midlertidig deaktivert funksjonen med gruppesamtaler på Facetime. Foto: Reuters
En alvorlig feil ved Apples Facetime-funksjon gjør at personen som ringer både kan se og høre deg selv om du ikke svarer på anropet.

Mashable skriver at lyden på mottakerens mobil blir aktivert før vedkommende foretar seg noe. Hvis mottakeren i tillegg avviser samtalen med et trykk, blir også kameraet aktivert.

– Dette er en alvorlig feil, særlig med tanke på at den har versert en stund uten at noen har vært klar over det, sier teknologiekspert i Coxit, Magnus Brøyn, til P4.

Bugen forekommer i iOS 12.1, som ble lansert i oktober, og fremgangsmåten for å starte en «spionsamtale» beskrives på følgende måte av Mashable: 

«Ring opp noen på Facetime. Så, før vedkommende svarer, sveiper du opp og legger til deg selv. Det er alt. Deretter kan du høre mottakerens telefon»

Saken fortsetter under innlegget

– Sovnet på post
Brøyn mener feilen er et eksempel på at også vanligvis «sikre» Apple kan gjøre grove bommerter.

– Saken viser at Apple ikke er unntatt denne typen sårbarheter. Apples «økosystem» gjør at mange har følt seg sikrere med iPhoner og Mac-er - noe det i all hovedsak er - men dette er et eksempel på at når Apple selv sovner på post, så svikter sikkerheten, sier Brøyn.

Apple sier i en kommentar at de er kjent med feilen, og at det kommer en løsning i en programvareoppdatering om få dager.

I mellomtiden har teknologigiganten deaktivert gruppesamtaler på Facetime, slik at bugen ikke kan utnyttes.

Flere saker

Provoserte sykepleiere -Det er provoserende at folk ikke tar ansvar og overholder smittevernreglene. Tirsdag 11.08 2020
Flere kanaler