UBESVART: Synes du det er ubehagelig at folk kan se at du har lest meldingene de har sendt deg. Med dette trikset unngår du det.
UBESVART: Synes du det er ubehagelig at folk kan se at du har lest meldingene de har sendt deg. Med dette trikset unngår du det. Foto: P4/Montasje
Mange meldings-apper skrur automatisk på en funksjon som gjør at den som sender deg meldinger kan se om du har lest meldingen eller ikke. Dette kan føre til mye passiv aggressivitet og spionering, men det finnes faktisk måter å unngå dette på, skriver Independent

Facebook Messenger
Noen ganger har man lyst til å lese en melding, men man har kanskje ikke like lyst til å svare. Hvis du bruker Facebook Messenger finnes det ikke noe valg i innstillingene som tillater at du skrur av denne funksjonen, men det finnes metoder for den som ønsker å lese meldinger i skjul.

Hvis du får en melding på Facebook Messenger kan du åpne appen, men ikke trykke på meldingen. Deretter kan du sette telefonen i flymodus. Mens du er i flymodus kan du klikke deg inn på meldingen og lese den, når du er ferdig klikker du deg ut igjen og avslutter flymodus. Da vil ikke meldingen merke seg som lest for personen som har sendt den. 


iMessage
Apple sitt meldingssystem, iMessage, er muligens det letteste å forholde seg til. Det ber deg om å skru på funksjonen som gir avsender mulighet til å se om du har lest meldingen. Apple vil ikke aktivere funksjonen før du selv ber om det, og det er enkelt å skru funksjonen av og på. 

Du går inn på innstillinger - velger meldinger og velger deretter om du vil aktivere eller deaktivere lesebekreftelser. 

I Apple sin nyeste oppdatering, som lanseres snart, vil det også bli mulighet for å skru av lesebekreftelser på enkelte personer og beholde det på andre, skriver Independent. 


Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler