TRENDY: På mindre enn en uke har Pokémon Go blitt en av verdens mest omtalte apper. Spillet har ikke kommet til Norge, men du kan likevel skaffe deg det.
TRENDY: På mindre enn en uke har Pokémon Go blitt en av verdens mest omtalte apper. Spillet har ikke kommet til Norge, men du kan likevel skaffe deg det. Foto: AFP/Skjermdump Twitter/Pokémon Go News
Det betyr ikke at det er umulig å laste ned spillet allerede nå. Ved å trikse litt på telefonen kan du prøve spillet «alle» snakker om i dag. 

Hva er egentlig Pokémon Go?
Over natten ble spillet enormt populært og en snakkis i store deler av verden, men har du ikke helt fått med deg hva det går ut på er du ikke alene. 

Pokémon ble først utviklet på midten av 90-tallet og har siden blitt bygget ut med blant annet TV-serier og samlekort som gjorde seg gjeldende i norske skolegårder rundt årtusenskiftet. 


Pokémon er en sammentrekning av ordene Pocket Monsters og hele universet går ut på å fange disse ulike monstrene. Nå kan du selv gjøre det på din mobil. Ved å bruke telefonens kamera og GPS-funksjon kan du finne frem til Pokémon-monstre i dine omgivelser. 
Hvordan få Pokémon Go på din telefon
Spillet er hittil kun gjort tilgjengelig i USA, Australia og New Zealand. Grunnen er rett og slett at interessen har vært så stor at utgiveren frykter Pokémon Go-serverne vil bli overbelastet og krasje hvis flere får muligheten til å laste ned spillet, det skriver Dinside


Men det er altså muligheter for deg som ikke orker å vente på at spillet skal komme til Norge. Har du en Android-telefon er det ikke så vanskelig, men du må passe deg for virus. Det har nemlig blitt laget mange falske versjoner av spillet de siste dagene. 


Android: Gå til innstillinger og skroll ned til sikkerhet. Under «Enhetsadministrasjon» velger du «Tillat installasjon av apper fra ukjente kilder». Deretter besøker du Pokémon Go APK-siden og trykker download APK. Velg deretter å installere appen, skriver Dinside

iPhone: Enn så lenge er det litt verre å laste ned spillet til iPhone. Du må gå til innstillinger og velge iTunes og App Store. Gå inn på Apple-ID og trykk «Logg av». Gå deretter tilbake til innstillinger, velg generelt og deretter språk og region. Sett din region til Australia.

Gå så inn i App Store, trykk på Aktuelt og bla ned til du ser «Logg på-knappen». Opprett en ny Apple-ID, velg Australia som region og fyll ut skjemaene som følger. Når du har gjort dette kan du finne Pokémon Go i App Store. Pass på at du laster ned den riktige - den skal være gratis. 

Flere kanaler