UNNGÅ DE VONDE MINNENE: Visste du om funksjonen på Facebook hvor du kan luke bort minner med venner og datoer du ikke vil se tilbake på?
UNNGÅ DE VONDE MINNENE: Visste du om funksjonen på Facebook hvor du kan luke bort minner med venner og datoer du ikke vil se tilbake på? Foto: Shutterstock
Hver eneste dag samler Facebook sammen minner fra samme dato tidligere år; hvem du ble venn med, oppdateringer på veggen og bilder du har postet eller andre har postet av deg og så videre. 

Men innimellom kommer det også med minner som utløser de vonde tankene.


Eks-kjæresten og ulykken du vil glemme
Hvor mange av oss har ikke følt sjokk og skam over ting vi postet på veggen vår for åtte-ni år siden, oppdateringer som i beste fall kanskje kan høres ut som en privat melding? Vi har alle vært med på utviklingen av sosiale medier, og lært oss veien mens vi gikk den. Å se tilbake på minnene kan vekke behovet for en pute å dekke fjeset med.

«Ble akkurat full på én øl. Snakkes!»

«Hallo! Pling pling!» 

«I går, skjønner?»

Nei, det er ikke til å skjønne! Men litt flaue påminnelser om hvordan man brukte sosiale medier overlever vi.

LES OGSÅ: Kvinne fikk kjempebot for Facebook-kommentar

Det som derimot kan være vanskelig er dagene du våkner opp og det er sol ute, du har sovet godt, og du har mange spennende oppgaver som skal gjøres i dag, men så du åpner Facebook og da slår i mot deg; på denne datoen for noen år siden haglet det inn bekymringer om et familiemedlem som senere viste seg å skulle dø av skadene. Eller, eks-kjæresten var utro og du har siden da ikke klart å knytte deg til noen. Dagen som startet så bra, har brått fått noen mørke skyer.

Disse minnene kan være vanskelig å få servert år på år. Noen ganger vil man bare videre uten å bli dratt inn i de vonde følelsene på veien.

Slik kan du unngå det vonde
Det du kanskje ikke visste var at du kan filtrere hva du skal få tilbakeblikk av. Under fanen «På denne dagen» (eller «On this day» dersom du bruker den engelske versjonen) kan du klikke deg inn på «Preferanser» (eller «Preferences» på engelsk). 

Under «Preferanser» kan du filtrere bort venner og datoer du ikke vil se minner fra.
asd

Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler