VIL HA REKLAME: Nå kommer reklamen også til Snapchat
VIL HA REKLAME: Nå kommer reklamen også til Snapchat Foto: P4
Først kom det reklame på Facebook, så kom reklamen til Instagram, og nå kommer det altså reklame på Snapchat også.

Det melder det anerkjente teknologinettstedet The Verge.

Det vises 8 milliarder videosnutter på Snapchat, hver eneste dag, og nå vil selskapet cashe inn på den enorme trafikken.


Ifølge The Verge, planlegger Snapchat å legge reklame mellom videoene i vennene dine sine «stories». Videoene skal være mulig å hoppe over, og skal ikke gå inn i mellom videoer fra samme person. Det blir med andre ord ikke en reklamepause i videoene fra barnebursdagen.

Enorme inntekter
Med så mange personer innom appen hver dag, er det åpenbart at Snapchat nå ønsker å tjene mest mulig penger på brukerene sine.

Det amerikanske selskapet skal etter sigende ha hatt inntekter på nærmere 490 millioner kroner i 2015, ifølge lekkede dokumenter fra et investormøte. Men den summen håper de å jekke kraftig opp i 2016 og 2017. 


Mellom 2 og 2,5 milliarder norske kroner i 2016 og mellom 4 og 8 milliarder kroner i 2017.

Artikkelen fortsetter under bildet
Snapchat
VALGKAMP: Snapchat brukes aktivt i den amerikanske valgkampen, for å nå ut til yngre velgere. Her ved demokratenes kandidat Hillary Clinton. Foto: Reuters

Halve Norge på Snapchat
Det har gått rundt fem år siden Snapchat ble lansert, og selskapet har opplevd en massiv vekst. Tall fra Ipsos viser at 1,9 millioner nordmenn over 18 år bruker tjenesten, og når undersøkelser viser at 9 av 10 unge bruker Snapchat, er det lett å anta at halve Norge er på Snapchat.

Det er usikkert når reklamen vil komme, ettersom Snapchat jobber med utviklere for å tilrettelegge for reklame i disse dager.

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler