SKJERM: Stadig flere flyselskaper har ikke lenger skjermer i seteryggen.
SKJERM: Stadig flere flyselskaper har ikke lenger skjermer i seteryggen. Foto: Shutterstock
Mang en flytur har blitt reddet av en skjerm i seteryggen foran. Når timene går noe sakte i lufta, er det lite som er bedre enn å hvile øynene på skjermen foran.

Men nå kan disse skjermene snart være historie, skriver Aftenposten. Årsaken? De aller fleste av oss har med eget nettbrett på flyturen.


– Ingen etterspør TV-skjerm
– Skjerm er fortid på korte flyreiser, USB er fremtiden.

Det sier administrerende direktør og flyentusiast Erik Haug i Apollo til avisen.

Om bord på deres nyeste charterfly, Airbus A321Neo, er TV-skjermene fjernet til fordel for USB-uttak og lademuligheter. Med andre ord må passasjerene heller benytet seg av mobiltelefon eller nettbrett under reisen.

– For å løfte komforten ytterligere har hver seterygg også fått montert en mobil- og nettbrettholder, slik at ingen skal få kink i nakken, legger han til.

Haug sier til Aftenposten at han har sett trenden lenge, og at åtte av ti av deres passasjerer tilbringer tiden om bord med sitt private nettbrett eller mobil.

– Nærmest ingen etterspør TV-skjerm, men mange savner lademuligheter. Flyene skal også få eget intranett, slik at det er mulig å laste ned filmer og annet innhold via en app mens du er om bord, sier Haug.

Fly
FLYTUR: Flere og flere har med egne nettbrett eller bruker mobiltelefonen på flyreiser. Foto: Shutterstock

Kostbare skjermer
Prislappen på skjermer i seteryggen er ikke liten. Ifølge The Telegraph ligger den på rundt 25 millioner kroner per fly med 260 seter. Flere amerikanske flyselskaper skal nå fjerne skjermene i seteryggen, deriblant United Airlines, American Airlines og Hawaiian Airlines.

Men skjermene er ikke helt historie - noen langdistanseflyvninger vil fortsatt tilby dem. 

– Femstjerners flyselskaper som Emirates og Qatar, som flyr langt, satser fortsatt tungt på underholdning om bord på skjermer i stolryggen, sier Haug til Aftenposten.

SAS og Norwegian vil i sin nyeste flyflåte på langdistanse tilby underholdning ombord på skjermer i seteryggen. Selskapene har trådløst nett i flyene sine på en del av flyvningene, men ikke i alle. Men i løpet av året skal de innføres også på Norwegians Dreamlinere.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler