FACEBOOK: Snart kan du «snooze» venner på Facebook.
FACEBOOK: Snart kan du «snooze» venner på Facebook. Foto: AP
De fleste av oss har Facebook-venner vi er litt lei av. Enten er det hun som alltid skal legge ut et bilde etter en treningsøkt, eller han som aldri blir lei av å legge ut bilder av barna. Eller kanskje den som alltid må legge ut bilder av den hjemmelagde middagen..

Men nå kan du få hjelp til å luke ut disse personene. Neste uke kommer Facebook med en ny «slumrefunksjon» som lar deg sette en person, en gruppe eller en side på pause.


Midlertidig avfølging
Funksjonen fungerer som en midlertidig avfølging der du ikke ser noe fra den du slumrer på enten 24 timer, syv eller 30 dager. Du kan likevel fortsatt være venn med personen, eller like siden.

Når perioden nærmer seg slutten får du et varsel, og du kan også alltids angre «slumringen». 

– Vi tester nye måter å gi brukerne kontroll over nyhetsstrømmen sin på, så de kan være oppdaterte på det de finner mest relevant, sier en talsperson for Facebook til nettstedet TechCrunch.

Får ikke vite det
Hvis du tar i bruk funksjonen vil ikke vedkommende du slumrer få noen varsler om det. Slik sett er funksjonen ganske lik som hvis du slutter å følge en person, men at dere fortsatt er venner.

Ifølge Facebooks pressetjeneste vil funksjonen bli tilgjengelig ved å trykke på menyikonet øverst til høyre på en av dine venners oppdateringer. Deretter trykker du på «snooze», eller eventuelt «slumre» på den norske utgaven.

Ifølge TechCrunch er det også sannsynlig at Facebook vil bruke slumre-funksjonen til å finne ut av hva du ikke liker, slik at du vil bli mindre eksponert for lignende innhold senere.




Flere kanaler