NY DILLE: Før jul prøver Nintendo på nytt og ta over folks hverdag. Denne gangen er det Super Mario-spillet som kommer til mobilen.
NY DILLE: Før jul prøver Nintendo på nytt og ta over folks hverdag. Denne gangen er det Super Mario-spillet som kommer til mobilen. Foto: AFP
Helt siden «Pokémon Go» ble lansert i juli har folk over hele verden gått med nesa, om mulig, enda mer ned i mobilen enn tidligere. 

Til jul kan det bli et nytt spill fra Nintendo som tar folks oppmerksomhet, den populære Super Mario skal nemlig ut og erobre smarttelefonmarkedet i desember.

Det ble klart under gårsdagens lansering av iPhone 7 i San Francisco. Shigeru Miyamoto, skaperen av Super Mario, sto på scenen og fortalte om det nye spillet. Ifølge Berlingske vil lanseringen i desember bestå av en begrenset, gratis versjon. Hvis man ønsker å spille hele spillet må man betale. 

Helt siden midten av 80-tallet har den lille rørleggeren med den røde hatten blitt et symbol på TV-spill for en hel verden. Sammen med sin bror, Luigi, kjemper han seg gjennom Mushroom Kingdom for å redde Princess Peach fra den forferdelige Bowser. Nå skal nye generasjoner bergtas av den italienske helten. 

Super Mario
SKAPEREN: På midten av 80-tallet var Shigeru Miyamoto en av skaperne av Super Mario. I går, over 30 år senere, lanserte han nyheten om at spillet nå kommer til mobil. Foto: AFP


Tidligere har Nintendo vært nølende til å lansere sine spill på smarttelefoner ettersom de har vært redde for at dette ville føre til at de ikke lenger kommer til å tjene penger på å selge egne spillkonsoller. Nå kan det virke som suksessen med «Pokémon Go» har fått selskapet til å endre mening. 

– Det at folk har gått amok over «Pokémon Go» har nok gjort sitt til at de har tenkt at de må lansere Super Mario på mobil nå. Antageligvis ønsker de å skape begrensede versjoner av egne spill på mobiltelefoner, som skal fungere som reklame og lokke folk til å kjøpe Nintendos egne enheter, sier Joost Van Dreunen, fra SuperData Research til Bloomberg. 


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler