TA EN PAUSE: Facebook gjør deg på ingen måte lykkelig, mener danske forskere. Det kan være lurt å logge av.
TA EN PAUSE: Facebook gjør deg på ingen måte lykkelig, mener danske forskere. Det kan være lurt å logge av. Foto: Skjermdump: Facebook
En stor, dansk studie har forsøkt å finne svaret på om Facebook gjør oss mer eller mindre tilfreds med livet vårt nå som det er en del av hverdagen vår.

Trivsel
1000 mennesker har deltatt i undersøkelsen. Halve gruppen ble bedt om å avstå fra Facebook en uke, den andre halvparten skulle benytte seg av sosiale medier som vanlig. 

Etter forsøks-uken ble deltakerne spurt om de trivdes med Facebook-pausen. Svaret var positivt; tilfredsheten økte og tankene ble mer positive, skriver Norsk Helseinformatikk.


Kutt ned bruken
I Norge er det flest kvinner som bruker Facebook, 53 prosent av brukerne er kvinner ifølge Ipsos. Mens andre undersøkelser viser at Facebook øker trivselen og får oss til å føle oss inkludert, viser altså denne undersøkelsen at det sosiale mediet påvirker oss negativt.


Gevinsten av å kutte Facebook en uke var størst blant de som bruker det ofte, de som er passive brukere og de som fort blir misunnelige på hva andre legger ut. 

Konklusjonen fra de som står bak studien er: 

* Hvis du bruker Facebook mye, bør du bruke det mindre for å øke egen trivsel. 
* Er du en person som lett blir misunnelig, bør du vurdere hva du følger, hvem du følger og eventuelt avfølge enkelte venner.


Flere kanaler