AMBISIØST: Bilprodusenten har satt seg som mål at ingen skal bli drept eller hardt skadd i en ny Volvo fra 2020.
AMBISIØST: Bilprodusenten har satt seg som mål at ingen skal bli drept eller hardt skadd i en ny Volvo fra 2020. Foto: Reuters
Volvo har bestemt seg for at 180 km/t skal være toppfarten på alle deres nye biler fra 2020.

Selskapet skriver i en pressemelding at råkjøring er en av de viktigste årsakene til dødelige trafikkulykker - og at de derfor ønsker å sende et tydelig signal.

Bilprodusentens oppsiktsvekkende 2020-visjon er at ingen skal omkomme eller bli hardt skadet i en ny Volvo fra 2020.

– Volvo er en leder innen sikkerhet. Det har vi alltid vært og det skal vi alltid være. Vår forskning viser oss hva som bør adresseres for å sikre at ingen blir drept eller alvorlig skadet i våre biler. Vi vet at å redusere toppfarten som tiltak ikke alene er nok, men det er verdt å gjøre det, om det bare redder ett liv, sier Håkan Samuelsson, president and CEO i Volvo Cars.

Nå ønsker han en diskusjon om hvorvidt bilprodusenter har rett, eller plikt, til å installere teknologi i biler som gjør at bilens fører endrer adferd.

– Dette gjør vi for å kunne håndtere utfordringer knyttet til kjøring i for høy fart, kjøring i ruspåvirket tilstand eller kjøring mens man er distrahert. Vi har ikke et klart svar på dette spørsmålet, men vi mener Volvo burde vise lederskap i denne diskusjonen og være en pionér, sier Samuelsson.


Flere kanaler