Foto: Shutterstock
Den tidligere aksjemegleren David Glasheen feiret forrige måned 20 års-jubileum på øya Restoration Island utenfor Australias kyst. 

Det skriver News.com.au.

Glasheen var en suksessrik aksjemegler på 80-tallet, før det gikk galt i 1991. Nedturen startet allerede i 1987, etter Black Monday. Først gikk han konkurs og deretter tok forholdet med kona slutt. 

I 1993 fikk han høre om den øde øya – som på den tiden ennå ikke var blitt utforsket. Glasheen bestemte seg for at hit ville han dra, og fire år senere bosatte han seg der. 

– Det er ikke mange personer å snakke med i dette området og ikke mye å snakke om. Det er nok det aller hardeste, forteller han til det australske nettstedet. 

Nå er han bosatt rundt det han kaller fem stjerners natur, mens han mener hytta han bor i kun holder til en halv stjerne. 

Se film om David Glasheen her:


Til tross for enkle kår, har Glasheen tilgang til mobil og internett, noe som gjør at han får fulgt med på nyhetene rundt omkring i verden. 

Årlig handletur
Han har meninger om både Donald Trump og situasjonen i Nord-Korea.

– Noen er nødt til å gjøre noe. Det kan ikke fortsette sånn her, forteller han. 

Glasheen bor i en restaurert hytte som ble brukt som utkikkspost under andre verdenskrig. Bortsett fra sin årlige handletur til Cairns er han på øya. Primært er han også selvforsynt med fisk og skalldyr som han selv fanger. 

I følge News.com.au har han tidligere hatt besøk av skuespilleren Russel Crowe, som fikk servert middag på øya. Glasheen tar også gjerne imot besøk av andre, men advarer mot en liten annen standard enn hva de fleste er vant til. 

– Folk tror at hvis de skrur på kranen så kommer det vann. Man må være klar over at slik er det ikke her. Her er du herre over alt selv, sier han. 

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler