BEKLAGER: TV2 erkjenner at produktplasseringen i den aktuelle værmeldingen gikk for langt.
BEKLAGER: TV2 erkjenner at produktplasseringen i den aktuelle værmeldingen gikk for langt. Foto: Skjermdump/TV2
TV2 har fått en advarsel fra Medietilsynet, etter at kanalen gjorde et intervju med Apollo om Kroatia som reisemål i programmet Været 7. juni.

Tilsynet mener kanalen har brutt kringkastingslovens regelverk om produktplassering.

– Det er viktig at reglene om produktplassering følges, slik at mediebrukerne enkelt kan skille mellom redaksjonelt innhold og reklame, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand, i en pressemelding.

Produktplassering er kun lov i filmer, fiksjonsbaserte serier, sportsprogrammer og lette underholdningsprogrammer.

Fikk fortelle om reisemålet
Medietilsynet har konkludert med at Været ikke kan regnes som «lett underholdning», og har derfor fattet vedtak om brudd på kringkastingsloven for ulovlig produktplassering.

– I tillegg mener vi at programmet ikke var tydelig nok merket, og produktet fikk en for fremtredende rolle i programmet. Medietilsynet har derfor fattet vedtak om å gi TV2 en skriftlig advarsel for disse tre forholdene, sier Velsand.

I programmet, som i starten var merket med «P» for produktplassering øverst i venstre hjørne, ble en Apollo-representant intervjuet om Kroatias fantastiske klima og lave priser.

– For mye Möllers Tran
TV2 har tidligere erkjent at de gikk for langt i den aktuelle sendingen.

– Her ble det rett og slett for mye Möllers Tran. Det er i utgangspunktet OK å intervjue for eksempel Apollo om Split, men her gir vi for mye tilleggsinformasjon om produkter. Vi har hatt avtaler om produktplassering der vi har reist til andre land tidligere, men dette er første gangen vi har hatt et intervjuobjekt med i sendingen, sa TV2s nyhetsredaktør, Karianne Solbrække, til Dagbladet i juni.

Hun sa videre at kanalen skulle skjerpe sine rutiner.


Flere kanaler